„Facebook“ perka veidų atpažinimo programą

Socialinis tinklas „Facebook“ perka „Face.com“, skirtą atpažinti veidus iš fotografijų, pranešama oficialiame Face.com tinklaraštyje.

Sandorio suma neatskleidžiama. Neoficialiais techninio tinklaraščio „TechCrunch“ duomenimis, „Facebook“ už „Face.com“ sumokės 80–100 mln. JAV dolerių. Pirmieji gandai apie sandorį pasigirdo gegužės pabaigoje.

„Face.com“ kuria kompiuterines ir mobiliąsias veidų atpažinimo programas: „Photo Finder“ (leidžia vartotojui rasti nuotraukų, kur užfiksuotas jis pats ar jo draugai) ir „Photo Tagger“ (automatiškai ant nuotraukų uždeda nuorodas su vardais).

Be to, „Face.com“ leidžia tretiesiems asmenims kurti programas savo API pagrindu. „Face.com“ pažadėjo, kad ir toliau bendradarbiaus su programuotojais.

„Facebook“ kol kas nepranešė, kaip ketina disponuoti pirkiniu. Socialiniame tinkle veidų atpažinimo funkcija atsirado 2011 metų vasarą. Neatmetama versija, kad „Facebook“ „Face.com“ programas pritaikys savo mobiliojoje versijoje.

Per pastaruosius mėnesius „Facebook“ žengė keletą ryžtingų žingsnių mobiliųjų nuotraukų srityje.  Balandį socialinis tinklas pranešė apie „Instagram“ įsigijimą už milijardą dolerių, o gegužę paleido „Instagram“ analogą pavadinimu „Facebook Camera“.

Bendrovė „Face.com“ įkurta 2007 metais Izraelyje. Per savo egzistavimą ji pritraukė 5,3 mln. dolerių investicijų.