SEB bankas įmonių grupei EIKA suteikė 16,3 mln. paskolą

SEB bankas „EIKA“ įmonių grupei suteikė 16,3 mln. litų paskolą, kuri skirta gyvenamųjų kvartalų Vilniuje plėtrai. Paskola bus panaudota daugiabučio namo ir daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės Pilaitėje bei mažaaukščių daugiabučių namų ir kotedžų statybai Santariškėse.

„Siekiame plėtoti ilgalaikę, pasitikėjimu grįstą partnerystę su įmonėmis, kurios glaudžiai bendradarbiavo su banku ir ekonomikos pakilimo, ir nuosmukio laikais. Krizei slūgstant, atidžiai stebime situaciją nekilnojamo turto rinkoje ir teikiame finansavimą perspektyviems, šiandienines realijas atitinkantiems gyvenamosios statybos projektams“, – sakė Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

Planuojama, kad šiais metais „Eika“ iš viso į plėtrą Pilaitėje investuos apie 10 mln. litų, kurie bus skirti naujo devynių aukštų daugiabučio bei daugiaaukštės 520 vietų automobilių stovėjimo aikštelės statybai. Šiuo metu Pilaitėje baigiamas statyti 42 butų daugiabutis, o praėjusią savaitę baigtas statyti ir pripažintas tinkamu naudoti 71 buto devynaukštis namas.

„Santariškių namai“ šiais metais į mažaaukštės gyvenvietės šalia Verkių parko plėtrą planuoja investuoti 18 mln. litų. Šiuo metu Santariškėse baigiamas statyti 30 butų daugiabutis bei novatoriški kotedžai. Šiais metais taip pradėta ir „Gilių“ kvartalo statyba. „Gilių“ projektas išsiskiria tuo, kad šiuose namuose visi butai turės erdvias net iki 45 m2 ploto terasas arba iki 9 m2 ploto balkonus. Kvartale suprojektuota190 butų, kurių plotas svyruoja nuo 31 iki 82 kvadratinių metrų. Planuojama, kad pirmieji naujakuriai „Gilių“ kvartale apsigyvens jau kitų metų pavasarį. Santariškėse šiais metais planuojama pastatyti apie 80 butų ir kotedžų.

Iki 2015 metų „Eika“ Pilaitėje planuoja pastatyti apie 250 naujų butų ir prekybos centrą; tiek pat butų bei prekybos ir paslaugų centrą numatoma pastatyti ir Santariškėse.