Daugiausia po tris egzaminų šimtukus surinkusių abiturientų – KTU gimnazijoje

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šiemet 767 laikiusieji brandos egzaminus gavo šimto balų įvertinimus.

Daugiausia, tai yra penki, po tris šimtukus gavusių abiturientų yra Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijoje: Andrius Žiūkas, Akvilė Bukėnaitė, Akvilė Čerkauskaitė, Povilas Žemaitis ir Laura Lipinaitė. Po du šimtukus gavo devyni šios gimnazijos abiturientai.

Visoje Lietuvoje net 618 laikiusiųjų abitūros egzaminus gavo po vieną šimtuką, 117 – po du, 28 – po tris, keturi – po keturis aukščiausius įvertinimus. Taigi iš viso šimtukais įvertinti 952 brandos egzaminų darbai.

Praėjusiais metais aukščiausius įvertinimus gavo 844 laikiusieji, jiems iš viso parašyti 1094 šimto balų įvertinimai.

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, kad atsižvelgiant į mažėjantį abiturientų skaičių šimtukų skaičius iš esmės išlieka proporcingai toks pat kaip ir praėjusiais metais.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad nepaisant mažėjančio abiturientų skaičiaus – šiemet brandos egzaminus laikė beveik 5 tūkst. moksleivių mažiau nei pernai – dalyvaujančių bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas skaičiai viršys ankstesnių metų rodiklius.

Valstybinius egzaminus laikė 44 852 kandidatai (pernai – 49 609 kandidatai).
Šiemet abiturientai pasirinko laikyti mažiau valstybinių brandos egzaminų negu pernai. Šoktelėjo tik chemijos egzamino populiarumas – jį rinkosi laikyti 150 kandidatų daugiau negu pernai.

Birželio 1 dieną prasidėjusi stojančiųjų registracija į universitetų ir kolegijų studijų programas baigiasi liepos 23 dieną 17 valandą. Iki šiol sistemoje užsiregistravo beveik 40 tūkst. stojančiųjų.