M. Zuckerbergas paneigė gandus apie išmanųjį „Facebook“ telefoną

Pranešdamas apie „Facebook“ finansinius rezultatus kompanijos vykdomasis direktorius Markas Zuckerbergas (Mark Zuckerberg) pareiškė, kad socialinių tinklų gigantei nėra prasmės kurti nuosavą išmanųjį telefoną. Tai paneigė sklandančius gandus apie tokio produkto gamybą (naujausi gandai skelbė, kad „Facebook“ ir HTC išleis telefoną 2013 metų viduryje). Be to, dauguma analitikų svarsto ne klausimą, ar pasirodys „Facebook“ išmanusis telefonas, o kada jis pasirodys.

„Facebook“ kritikuojama dėl ne itin sėkmingo įsigalėjimo mobiliojoje rinkoje, mat dauguma analitikų mano, kad būtent ši sfera vaidins svarbiausią vaidmenį skaitmeniniame pasaulyje. „Ironfire Capital“ vadovas Erikas Džeksonas (Eric Jackson) neseniai išsakė nuomonę apie tai, kad būtent dėl nesėkmių mobiliojoje rinkoje „Facebook“ šio dešimtmečio pabaigoje išnyks, kaip kad išnyko „Yahoo!“.

„Facebook“ sukurta ir „Facebook“ išmaniajam telefonui pritaikyta operacinė sistema galėtų suteikti kompanijai papildomų galimybių įsitvirtinti mobiliojoje rinkoje. Taigi, greičiausiai gandai apie socialinį išmanųjį telefoną visgi turi šiokį tokį pagrindą, o M. Zuckerbergas tiesiog norėjo nukreipti visuomenės dėmesį nuo šios temos.