„Panasonic“ fotoaparatas „Lumix G5“ – naujas sisteminių fotoaparatų standartas

Bendrovė „Panasonic“ pristatė revoliucinį sisteminį fotoaparatą „Lumix G5“ su keičiamu objektyvu, kuris fotografavimą perkelia į naują lygį. Kompaktiškos, patogios formos fotoaparatas „Lumix G5“ sujungia intuityvias automatinio fotografavimo funkcijas ir platų pažangių ypatybių spektrą bei padeda maksimaliai išplėsti kūrybiškumo ribas.

„Nuo 2008-ųjų, kai pirmieji pristatėme „Micro Four Thirds“ tipo skaitmeninį sisteminį fotoaparatą, „Lumix G“ serija išliko pačiame skaitmeninių fotoaparatų revoliucijos priekyje. „Lumix G5“ yra dar vienas svarbus žingsnis pirmyn, kuris „Micro Four Thirds“ tipo standartą paverčia optimaliu pasirinkimu ieškantiems aukštos kokybės, intuityvaus valdymo ir galimybės naudoti keičiamus objektyvus“, – sakė bendrovės „Panasonic“ „Lumix“ produktų rinkodaros vadovas Europai Sebastianas Drawertas.

Naujasis „Lumix G5“ suteikia galimybę išnaudoti visą sisteminių fotoaparatų potencialą. Jame naudojamas naujas vaizdo jutiklis „Live MOS Micro Four Thirds“, išsiskiriantis įspūdinga 16,05 mln. taškų raiška, leidžia gauti švaresnes, mažiau triukšmo negu anksčiau turinčias nuotraukas, o vaizdų apdorojimo procesorius „Venus Engine VII FHD“ užtikrina aukščiausią nuotraukų ir filmuotų vaizdų kokybę. Vaizdo jutiklis ir vaizdo procesorius yra puikiai suderinti tarpusavyje, todėl „Lumix G5“ išsiskiria itin plačia ISO veiksena 160–12800 reikšmių diapazone. Tai reiškia, kad nuotraukų kokybė bus nepriekaištinga net ir esant silpnam apšvietimui.

Su sparčia šio fotoaparato automatinio fokusavimo sistema „Light Speed AF“ fotografuojant niekada nebus praleistas tinkamas momentas idealiam kadrui užfiksuoti. Be to, suteikiama galimybė rinktis iš plataus automatinio fokusavimo nustatymų, tarp jų – daugybinių fokusavimo taškų, veido atpažinimo ar taškų sekimo parinktys. Pastaroji parinktis reiškia, kad fotoaparatas gali sufokusuoti pasirinktą objektą ir išlaikyti jį fokuse net objektui judant. Naujasis „Lumix G5“ taip pat išsiskiria spartaus fotografavimo galimybėmis ir gali fotografuoti iki 6 kadrų per sekundę sparta pasirinkus aukščiausią nuotraukos raišką arba iki 20 kadrų per sekundę sparta, kai pasirinkta mažesnė nuotraukų raiška.

Pažangios „Panasonic“ fotoaparato ypatybės susijusios ne tik su nuotraukomis. Patobulintas jutiklis ir vaizdų procesorius leidžia įrašinėti profesionalios kokybės raiškųjį „Full HD 1080/50p“ formato vaizdą su stereo garsu. Galimybė pasirinkti įrašomo vaizdo AVCHD ar MP4 formatą užtikrina platų suderinamumą su kita technine ar programine įranga. Ilga vaizdo įrašymo trukmė, spartaus valdymo funkcijos, pažangi autofokusavimo sistema ir „Lumix G“ serijos objektyvas fotoaparatą „Lumix G5“ paverčia patogiu įrankiu filmams kurti.

Nuotraukų ir filmuojamų vaizdų kompoziciją galima parinkti per elektroninį vaizdo ieškiklį su akies jutikliu „Electronic Viewfinder“ (EVF) arba didelės raiškos 3 colių įstrižainės pasukamą LCD ekraną. „Lumix G5“ aprūpintas ir novatoriška lietiminio fotografavimo funkcija, kai norimą fokuso tašką galima pasirinkti spustelėjus atitinkamą tašką fotoaparato LCD ekrane ir taip sukomponuoti bei gauti nepriekaištingos kompozicijos vaizdus.

„Lumix G5“ taip pat suteikia galimybę naudotis didžiausiu pasaulyje priedų sisteminiams fotoaparatams asortimentu „Micro Four Thirds“ fotoaparatams, tarp jų – ir naujuoju „Panasonic“ objektyvu „Lumix G Vario 45-150 mm“.

Naujasis „Panasonic“ keičiamo tipo teleobjektyvas yra skirtas „LUMIX G“ serijos fotoaparatams ir atitinka „Micro Four Thirds“ sistemos standartą. „LUMIX G VARIO 45-150 mm“ (90-400 mm atitikmuo 35 mm tipo fotoaparatuose) yra kompaktiškas ir lengvas objektyvas su metaliniu korpusu, pritaikytas filmuoti didelės raiškos vaizdams ir gauti ryškias nuotraukas net ir tais atvejais, kai fotografuojami nutolę ar greitai judantys objektai.

Naujajame „Panasonic“ objektyve panaudotas optinis stabilizavimo mechanizmas „MEGA O.I.S.“, pašalinantis rankos virpesių įtaką ir leidžiantis išgauti ryškų vaizdą prasto apšvietimo sąlygomis. Objektyve panaudota technologija „Nano Surface Coating“ eliminuoja atspindžius per visą matomą šviesos spektro diapazoną. Tai leidžia gerokai sumažinti nepageidaujamus miglos ir švytėjimo efektus bei gauti nuotraukas su ryškiu vaizdu.

„Lumix G Vario 45-150 mm“ yra naujausias „LUMIX G“ priedų šeimos, apimančios plačiausią „Micro Four Thirds“ sistemos objektyvų ir kitų priedų pasirinkimą, narys. Be to, „Lumix G“ šeimą neseniai papildė nauja itin aukšto lygio objektyvų grupė X. Tai kompaktiški ir itin galingi objektyvai, išsiskiriantys pažangiausiomis optinėmis ypatybėmis.