„Penki TV“ eteryje – užsienio studentų darbai

TV kanalo „Penki TV“ studijoje du vasaros mėnesius praleidę netoli Barselonos įsikūrusios profesinės mokyklos „Institut Pere Martell“ studentai Sonia Tomegros Regalado ir Ivan Bonet Pizarro pristatė savo sukurtą dokumentinį filmą „Vilnius – another European city or not?“ (liet. Vilnius – dar vienas Europos miestas, ar ne?). Taigi, ispanai netrukus turės galimybę daugiau sužinoti apie Lietuvos sostinę, o kanalo „Penki TV“ žiūrovų laukia jaunų menininkų sukurtų darbų peržiūra.

Anot „Penki TV“ studijai vadovaujančio Boriso Binevičiaus, kanalo kūrėjai džiaugiasi galimybe prisidėti prie jaunų žmonių profesinio tobulėjimo bei Vilniaus vardo populiarinimo.

„Pagal ERASMUS mainų programą mūsų „Penki TV“ studijoje praktiką atlikę Sonia ir Ivan turėjo puikią galimybę savo akimis išvysti studijos darbo kasdienybę, pamatyti, kaip kuriamos autorinės laidos, reportažai, kalbinami pašnekovai, kuriamos produktų reklamos, įvairūs klipai. Be to, jie visuomet galėjo pasikonsultuoti su studijoje dirbančiais patyrusiais žurnalistais, montuotojais, operatoriais, kūrybiniais darbuotojais. Na, o jaunų menininkų dviejų mėnesių darbo rezultatas – kanalo „Penki TV“ žiūrovų rudenį laukianti įspūdinga filmo apie Vilnių premjera ir Ispanijos gyventojų pažintis su šiuo miestu“, – sakė B. Binevičius.

Ispanų studentų sukurtas dokumentinis filmas – tai 20 minučių pasakojimas apie dvi dienas Vilniuje. Anot idėjos autorės ir įgyvendintojos S. Tomegros Regalado, filmo tikslas – supažindinti ispanus su Vilniumi.

„Vilnius – labai įdomus ir gyvas miestas su savita architektūra, kultūra, žmonėmis. Tačiau Ispanijoje žmonės nedaug žino apie Lietuvą ir Vilnių. Savo sukurtoje juostoje mes pristatome Lietuvos sostinės architektūrinius šedevrus bei pasakojame, ką smagaus galima nuveikti atvykus į šį miestą“, – pasakoja audiovizualinius menus studijuojanti mergina.

Sonia ir Ivan taip pat buvo suteikta galimybė dalyvauti Neringoje vykusiame tarptautiniame projekte „Vasaros MEDIA studija“. Tai kasmet Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiami mokymai Europos Sąjungos šalių audiovizualinės krypties mokyklų studentams. Penkis ispanų studentų drauge su komanda sukurtus filmukus artimiausiu metu galės išvysti kanalo „Penki TV“ žiūrovai.