Europos jaunimas Lietuvoje mokosi verslo paslapčių

Vilniuje prasidėjo mokymai „3D-Dream, Dare, Do!“ (toliau „3D“) – kūrybiškumo svarba šiuolaikinėje lyderystėje ir verslume. Mokymuose dalyvauja 24 jaunuoliai iš 8 šalių: Italijos, Vengrijos, Slovėnijos, Lietuvos, Turkijos, Norvegijos, Bulgarijos ir Latvijos.

„Idėja suorganizuoti tarptautinius mokymus apie lyderystę ir verslumą kilo daugiau nei prieš metus, suvokus, kad nors šios temos ir yra aktualios, organizuojama daugybė mokymų, tačiau iš esmės juose labai dažnai pamirštama viena esminių, o gal net ir svarbiausių dalių – kūrybiškumas. Taip atsirado ir projekto pavadinimas „Dream, dare, do“ – svajok, būk kūrybiškas, išdrįsk, būk lyderis, padaryk, būk jaunasis verslininkas“, – pasakojo projekto koordinatorius Karolis Pigaga.

„Mes esame atvykę iš aštuonių šalių, kalbame įvairiomis kalbomis, atstovaujame įvairialypėms kultūroms, esame be galo skirtingi, tačiau kartu ir panašūs, vienijami to paties tikslo – pakeisti rytojaus verslo Europą, verslumo sampratą. Multikultūrinė mokymų aplinka skatina kūrybiškesnį požiūrį į galimus ateities verslo sprendimus“, – mintimis dalijosi dalyvis Tomas iš Italijos.

„Kas man yra 3D ir kodėl aš čia? Na, tai nuostabi galimybė man, norinčiam sukurti savo verslą, puikus šansas užmegzti tarptautinius kontaktus, kurie padės mano ateities verslui“, – kalbėjo dalyvis iš Meksikos, atstovaujantis Norvegijos studentų organizacijai.

Rugpjūčio 6 dieną mokymų dalyviai susitiko su jaunaisiais Lietuvos verslininkais: natūralios lietuviškos kosmetikos linijos „Uoga uoga“, sušių restorano ir vyno namų „Shimai sushi & wine“, „manodrabužiai.lt“, IT srities verslų savininkais ir įkūrėjais.

„Supratau, kad svarbiausia yra svajonė ir noras sukurti verslą. Tačiau reikia ir ryžto, kantrybės, darbo, pasiaukojimo, kad įgyvendintum savo svajonę. Po susitikimo su jaunaisiais verslininkais manau, kad viską turi pradėti nuo nulio, kad suvoktum visus procesus, vykstančius tavo versle, pasitikėti komanda, pasidalinti darbais, duoti erdvės pasireikšti komandos narių kūrybiškumui, o svarbiausia – nebijoti klysti, nes klaidos – tai ne nesėkmė, o bandymai, iš kurių mokomės ir galiausiai sukuriame savo sėkmės receptą“, – pasakojo Rasa, mokymų dalyvė iš Lietuvos.

Projektas „3D-Dream, Dare, Do!“ remiamas iš Europos Sąjungos fondų lėšų pagal „Veiklus jaunimas“ programą