Įteikti pirmieji europiniai atestatai Lietuvos reklamos specialistams

Europos komunikacijos agentūrų asociacija (EACA) paskelbė pirmą kartą rengiamo tarptautinio reklamos egzamino rezultatus. Tarp sėkmingai išlaikiusiųjų – dešimt jaunųjų komunikacijos specialistų iš Lietuvos, kuriems Vilniaus miesto savivaldybėje įteikti EACA atestatai.

Mūsų šalyje už egzamino vykdymą atsakingos Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacijos (KOMAA) atstovai džiaugiasi, kad jį sėkmingai išlaikė visi dalyvavę lietuviai. Komunikacijos srityje ne daugiau nei du metus dirbantys specialistai įgijo europinį atestatą, kuris yra pirmasis standartizuotas, tarptautinę darbuotojų kvalifikaciją atitinkantis dokumentas.

Jauniesiems komunikacijos specialistams atestatus įteikė Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacijos (KOMAA) valdybos pirmininkas Gintaras Šeputis. „Europinis reklamos atestatas atveria komunikacijos agentūrų darbuotojams kelius į tarptautines rinkas – tai yra puikus įrodymas, kad mūsų jaunieji specialistai atitinka Vakarų Europoje keliamus kvalifikacinius reikalavimus darbuotojams bei puikiai išmano reklamos specifiką. Šis atestatas suteikia mūsų šalies specialistams mobilumo – jie gali sėkmingai dirbti su kitų šalių agentūromis bei semtis tarptautinės patirties“, – tvirtino KOMAA valdybos pirmininkas.

EACA rengtas pirmasis tarptautinis reklamos egzaminas sutraukė jaunuosius specialistus iš 25 skirtingų šalių Europoje ir Viduriniuose Rytuose. Siekusieji atestato nuotoliniu būdu mokėsi pagal specialią EACA parengtą programą, o egzamino metu sprendė standartizuotas užduotis apie reklamą anglų kalba. Pirmasis europinis reklamos egzaminas Lietuvoje sutraukė keturių komunikacijos agentūrų atstovus. Tai jaunieji specialistai iš „Carat“, „Advision“, „VRS WPI Vilnius“ ir „IC Baltic“ agentūrų. Geriausiai tarp lietuvių sprendžiant užduotis pasirodė Gediminas Cibulskis iš „VRS WPI Vilnius“ ir Živilė Kaminskienė iš „IC Baltic“.