„Apple“ išleido „iOS 6“

Bendrovė „Apple“ rugsėjo 19 dieną išleido operacinę sistemą „iOS 6“. Operacinės sistemos pasirodymo data buvo paskelbta per rugsėjo 12 dienos renginį, kai bendrovė anonsavo „iPhone 5“.

Įsidiegti „iOS 6“ gali išmaniųjų telefonų „iPhone 3GS“, „iPhone 4“ ir „iPhone 4S“, ketvirtos kartos „iPod touch“ ir antros bei trečios kartos planšečių „iPad“ savininkai. Išmanusis telefonas „iPhone 5“, kurį bus galima įsigyti nuo rugsėjo 21 dienos, dirbs pagal operacinę sistemą „iOS 6“.

Norintiems atnaujinti minėtų įrenginių operacinę sistemą būtina aparatą prijungti prie maitinimo šaltinio ir užeiti į skyrių „Nustatymai“. Тada reikia pasirinkti punktą „Pagrindinis“ ir „PĮ atnaujinimas“. Išsamesnę instrukciją galima rasti „Apple“ svetainėje. Nustatyti operacinę sistemą galima ir prijungus įrenginį prie kompiuterio su „iTunes“.

„Apple“ operacinė sistema „iOS 6“ suteikia daugiau nei 200 naujų galimybių. Tai ir nauji žemėlapiai, integracija su „Facebook“, programa „Passbook“, skirta saugoti nuolaidų kuponus ir bilietus.

„iPad“ su „iOS 6“ savininkai galės naudotis balso pagalbininke „Siri“, o paslaugos „FaceTime“ vartotojai – vaizdo skambučiais be prisijungimo prie Wi-Fi.