„Fujitsu“ kurs matematinį robotą

Kompanija „Fujitsu“ imasi dirbtinio intelekto sistemos kūrimo projekto. Jis galėtų padėti sėkmingai išlaikyti stojamąjį matematikos egzaminą Tokijo universitete.

Visiems žinoma, kad matematikos egzamine abiturientams siūlomos praktinės užduotys, kurios atliekamos keliais etapais, bei geometrijos uždaviniai, reikalaujantys kurti įvairias diagramas. Be to, moksleiviai privalo įsiminti įvairias formules bei mokėti jas taikyti praktiškai.

Dirbtinio intelekto sistemos kūrėjai pripažįsta, kad nepaisant naudojamų pačių pažangiausių programinių algoritmų, šiuo metu matematinis „robotas“ geba be pašalinių pagalbos įveikti tik pusę siūlomų užduočių.

„Ketiname plėtoti šį išsikeltą kompleksinį tikslą keliais etapais. Kiekviename iš jų bus naudojama atitinkama technologijų kombinacija“, – teigia „Fujitsu“ atstovai.

Anot specialistų, robotas privalės išmokti standartinius egzaminų bilietus su tekstais ir formulėmis, paversti juos į kompiuteriui suprantamą formatą ir atlikti visas reikiamas užduotis. Mokslininkai tikisi, kad šiame projekte sukurtos technologijos atras savo nišą įvairiuose gyvenimo sektoriuose. Pavyzdžiui, remiantis šiais išradimais bus galima kurti intelektines sistemas, gebančias atlikti savidiagnostiką ir optimizuoti savo darbą.

Kūrėjų teigimu, robotas galės pretenduoti į aukštus egzamino įvertinimus jau 2016 metais. Visgi gauti leidimą išlaikyti stojamąjį egzaminą sistema galės ne anksčiau nei 2021 metais.