Šią vasarą užsienyje kortelėmis gyventojai naudojosi aktyviau

Šią vasarą gyventojai užsienio šalyse banko kortelėmis atsiskaitė ketvirtadaliu (26 proc.) dažniau nei praėjusių metų vasarą. Didžiausias padidėjimas užfiksuotas liepos mėnesį, kai užsienyje žmonės banko kortelėmis atsiskaitė 34 proc. daugiau nei praėjusią liepą. Birželį ir rugpjūtį atsiskaityta penktadaliu daugiau nei per atitinkamą laikotarpį pernai. Tai rodo „Danske” banko atsiskaitymų statistika.

Vidutinė vasaros laikotarpio atsiskaitymo suma užsienyje iš liko beveik tokia pati. Šiais metais gyventojai, atsiskaitydami kortele užsienyje, vidutiniškai išleidžia apie 172 litus, o praėjusiais metais – apie 180 litų.

„Pirmiausia statistika patvirtina tai, kad liepos mėnesį užsienyje atostogauja daugiausiai žmonių. Taip pat pastebima tendencija, kad keliaudami užsienyje žmones banko kortelę vis dažniau naudoja kaip pagrindinę atsiskaitymo priemonę“, – sako Darius Jasinskis, „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius.

Pasak D. Jasinskio, šią vasarą, palyginti su praėjusiais metais, maždaug penktadaliu augo ir pinigų gryninimo operacijų užsienyje kiekis. Vidutinė išgryninama suma užsienio bankomatuose išliko beveik nepakitusi ir siekė 499 litus.