Mokyklose per pamokas ar per tėvų susirinkimus rinkimų agitacija negali vykti

Švietimo ir mokslo ministerija dar kartą primena, kad mokyklose per pamokas ar mokinių neformaliojo ugdymo užsiėmimus rinkimų agitacija negali vykti. Mokyklų vadovai privalo laikytis ugdymo planuose nustatytų reikalavimų dėl savaitinių pamokų skaičiaus ir trukmės. Lietuvos Respublikos švietimo įstatymas nustato, kad mokykla yra švietimo įstaiga, jos pagrindinė veikla – formalusis ar neformalusis švietimas.

Kandidatų, politinių partijų susitikimai su rinkėjais neturi vykti per mokyklų organizuojamus visuotinius mokinių tėvų susirinkimus ar kitus renginius, per kuriuos aptariami nieko bendra su rinkimais neturintys klausimai.

Kitu laisvu po pamokų laiku, jeigu nevyksta jokie užsiėmimai, mokyklose gali vykti kandidatų susitikimai su mokyklos bendruomene.
Rekomenduotina, kad mokykloje nebūtų reklamuojama viena politinė partija. Jeigu rengiamas susitikimas su rinkėjais, turėtų būti kviečiami pasisakyti visų rinkimuose dalyvaujančių politinių partijų atstovai.

Susitikimuose, diskusijose gali dalyvauti 9–12 klasių mokiniai, kadangi į vyresnių klasių ugdymo turinį įtraukta valstybei ir vietos bendruomenei aktualių klausimų analizė, rinkimų, politinio veikimo mechanizmų aptarimas