2016 m. per NFC bus atlikta mokėjimų už 100 mlrd. JAV dol.

„ABI Research“ prognozuoja, kad artimiausiu metu gerokai išaugs mokėjimų, atliekamų per mobiliuosius telefonus ar kitus artimo veikimo tinklus (NFC), apimtys. Nors 2012 metais tokie mokėjimai siekė tik 4 mlrd. JAV dol., 2016 metais bus peržengta 100 mlrd. riba, o 2017 metais šis skaičius išaugs iki 191 mlrd. dol. Tokio augimo priežastis – įvairių tipų mokėjimo operacijų (bekontakčių, asmeninių ir tinklo) konvergencija, o visi tokie mokėjimai apdorojami vienu aparatu, palaikančiu NFC. Tai lems daugumos rinkų – nuo mažmeninės prekybos ir bilietų pardavimo iki prieigos kontrolės – konvergenciją.

Kompanija „Apple“ nepalaiko NFC technologijos ir vietoj jos siūlo nuosavą mobiliųjų mokėjimų sistemą „Passbook“. Visgi ABI analitikai spėja, kad artimiausiu metu bendrovei teiks spręsti NFC palaikymo problemą.

Specialistų prognozėmis, pirmiausia konvergencija pasieks bilietų ir transporto paslaugų rinkas. 2017 metais 26 proc. mobiliųjų įrenginių, palaikančių NFC, turės programą, skirtą bekontakčiams mokėjimams už bilietus. Be to, transporto kompanijos galės siūlyti papildomų paslaugų: suplanuoti maršrutą, pateikti transporto tvarkaraštį, skirti vietos reklamai ir t. t.