Paroda, kurioje mokytojai tampa mokiniais

Šiemet paroda „Mokykla“ vyks lapkričio 23–25 dienomis. Pasak parodos projekto vadovės Agnės Žekonytės, savo moto pasirinkusi LAIMINGAI AUGTI paroda sieks atkreipti dėmesį į kūrybiško ir laimingo mokymosi svarbą, į mokyklą, kuri padėtų ne tik lavintis, bet ir pažinti, ieškoti, augti, skleistis talentui. „Parodoje bus demonstruojama viskas, kas reikalinga tokiai mokyklai – nuo pieštukų iki novatoriškiausių technologijų, nuo naujausių mokymo metodikų pristatymų, susitikimų su žymiais Lietuvos bei užsienio švietimo sistemos darbuotojais iki improvizuotų pamokų interaktyviose klasėse“, – aiškina A. Žekonytė.

Parodoje vėl veiks interaktyvios klasės, pagal savo temas pavadintos žodžių (humanitariniai mokslai), skaičių (tikslieji ir gamtos mokslai), spalvų (menai, netradicinio ugdymo metodai, specialusis ugdymas) klasėsmis. „Jose į mokyklinius suolus pakviesime ne mokinius, o mokytojus. Jiems bus rengiami gyvi naujausių mokymo priemonių, technologinės įrangos pristatymai. Mokytojai improvizuotose pamokose galės patys visas naujoves išbandyti ir įvertinti. Pernai šiose klasėse buvo labai gyva, naujoves demonstravę specialistai sakė, kad neturėjo geresnių ir smalsesnių mokinių už mokytojus“, – pasakoja A. Žekonytė.

Parodos lankytojų lauks ir nemažai mokytojams, tėvams, mokiniams, administracijai skirtų įdomių ir vertingų edukacinių renginių, kuriuos organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, jai pavaldus Ugdymo plėtotės centras ir kitos institucijos. „Čia mokytojų ir vadovų lauks paskaitos apie ugdymo organizavimą ir kitas naujoves mokykloje; čia diskutuosime švietimui aktualiomis temomis, pvz., kaip atpažinti kūrybiškumą žlugdančius veiksnius ir pan.; čia vyks tarptautinis forumas, kur pranešimus skaitys žymūs žmonės iš viso pasaulio, į švietimą žvelgiantys įvairiais rakursais ir turintys puikių idėjų bei minčių, kurias verta išgirsti tiek jaunam, tiek senam; čia bus teikiamos konsultacijos tiek mokytojams, ieškantiems naujų metodų savo pamokų paįvairinimui ar turintiems specialių klausimų, susijusių su pedagoginiu darbu, tiek tėvams, auginantiems specialiųjų poreikių turintį vaiką ar ketinantiems savo mažametį leisti į darželį ar mokyklą ir nežinantiems, ką pasirinkti; čia taip pat vyks jaunimo organizacijų renginiai, sudarantys galimybę tiek mokytojams, tiek mokiniams bei tėvams artimiau susipažinti su neformaliojo ugdymo formomis bei galimybėmis; čia mokysimės iš teigiamų užsienio patirčių. Taip pat parodoje vyks konkursai, žaidimai, akcijos, apdovanojimai. Čia mes kaupsime patirtį, idėjas bei tiesiog pabūsime kartu“, – teigia parodos kuratorė Justina Sajė.