Atnaujintas „Google Art“ jau siūlo 35 tūkst. eksponatų

Šių metų balandį atnaujinus projektą „Google Art" daugiau nei 15 mln. žmonių visame pasaulyje pamatė įvairių paveikslų, skulptūrų, gatvės meno ir fotografijų, „Google“ partnerių įdėtų į internetą. Dabar paieškos milžinė praneša, kad eksponatų kolekcija padidėjo dar 10 proc., nes prie projekto prisidėjo dar 29 organizacijos iš 14 šalių.

Pristatytas tikrai platus spektras meno įstaigų. Pavyzdžiui, Stambulo šiuolaikinio meno muziejus, Pietų Australijos meno galerija, Italijos Palacijo Vekijo muziejus ir Prinstono universiteto kolekcija. Kolekciją papildė ir ne tokie žymūs šaltiniai, tarkim, Kanados nacionalinis baletas, Peru ikikolumbinis ar Kinijos dekoratyvinis menas.

Dabar bendras virtualioje galerijoje esančių eksponatų skaičius siekia 35 tūkst. iš 180 skirtingų organizacijų. „Google“ taip pat atnaujino tarnybą, pridėjusi palyginimo instrumentą į kairę nuo kiekvieno paveikslo. Tai leidžia palyginti autorių technikos pokyčius tam tikru laikotarpiu, analizuoti skirtingų kultūrų tendencijas, palyginti eskizus su galutiniu darbu ar vieno ir to paties vaizdo blokus.

Apžvelgti meno kūrinius galima ir pasitelkiant „Art Project" aplikaciją „Hangout“.