Japonų fotostudija klientus „išspausdins“ 3D spausdintuvu

Japonijoje bus atidaryta fotostudija „Omote 3D“, kuri vietoj tradicinių fotografijų gamins trimačius savo klientų modelius, rašoma tinklaraštyje „Spoon & Tamago“.

Fotografavimą studijoje „Omote 3D“ sudarys trys etapai: iš pradžių operatoriai skenuos žmogų 3D skeneriu, tada kompiuteryje bus sudaromas jo modelis, galiausiai 3D spausdintuvu bus išspausdinama nusifotografavusiojo figūra.

Pirmasis etapas (skenavimas) trunka maždaug 15 minučių. Visą tą laiką klientas turi išsaugoti tą pačią pozą, todėl toks fotografavimosi būdas netinka vaikams iki šešerių metų ir naminiams gyvūnams.

3D spaudai nepasiduoda smulkios detalės, todėl klientams patariama fotografuojantis vengti akinių, kailių ar drabužių su piešinėliais (tarkim, iš dryžuotų ar taškuotų audinių). Iš kokios medžiagos bus gaminamos figūros ir kokia spausdinimo technologija taikoma, studijos tinklaraštyje nepranešama.

Figūros aukštį (10, 15 ar 20 cm) renkasi klientas. Paslaugos kaina priklauso nuo pasirinkto dydžio ir fotosesijos dalyvių skaičiaus. Jei jų daugiau nei trys, kiekvienam dalyviui kainuos po 32 tūkst. jenų arba apie 400 JAV dolerių.

„Omote 3D“ duris atvers lapkričio 24 dieną ir dirbs iki gruodžio 14 dienos. Studija veiks kaip parodos „Eye of Gyre“ dalis.