Japonai pristato pusiau jutiklinę klaviatūrą

Naujoji „Microsoft Windows 8“ operacinė sistema įdomi tuo, kad ypač gerai palaiko „valdymą ranka“, tačiau daugelis įprastų stalinių kompiuterių turėtojų šia funkcija pasinaudoti negali. Vis dėlto japonų kompanija „Elecom“ pristato bevielę klaviatūrą, kuri leis pasinaudoti naujovėmis.

„Elecom“ bevielė klaviatūra įdomi tuo, kad jos skaičių pusę (angl. numpad) galima naudoti kaip prisilietimui jautrų langelį. Klaviatūroje reikia spustelėti tik vieną mygtuką ir staiga skaičių pusę naudositės kaip prisilietimui jautriu ekranu. Sprendimas išties gana įdomus.

Oficialiame „Elecom“ puslapyje minima, kad skaičių pusėje esančio prisilietimui jautraus langelio nereikėtų painioti su esančiu nešiojamuosiuose kompiuteriuose. „Elecom“ klaviatūros prisilietimui jautrus langelis palaiko daugelį funkcijų, kuriomis pasižymi įprasti prisilietimui jautrūs ekranai, pritaikyti „Windows 8“ operacinei sistemai. Mes kalbame apie galimybę vaizdą priartinti „žirklių“ gestu – klaviatūros laukelis reaguoja į iškart du paspaudimus vienu metu.

Tiesa, „Elecom“ klaviatūra iš pažiūros primena ne įprastą staliniams kompiuteriams skirtą klaviatūrą, o nešiojamųjų kompiuterių. Nors ji ir yra pilna QWERTY tipo klaviatūra, „namų“, „puslapio žemyn“ ir kitų mygtukų tiesiog atsisakyta.

Klaviatūra veikia bevieliu 2.4GHz dažniu, o kol kas nėra aišku, kada šis įrenginys pasirodys kitose rinkose, išskyrus Japonijos. Gimtinėje naujoji „Elecom“ klaviatūra pasirodys jau kito mėnesio pradžioje, kainuos 110 JAV dolerių.