„Nokia“ išleido žemėlapius operacinei sistemai „iOS“

Kompanija „Nokia“ išleido kartografinę programą „Here“, skirtą operacinės sistemos „iOS“ valdomų įrenginių – išmaniųjų telefonų „iPhone“, planšečių „iPad“, leistuvų „iPod touch“ – savininkams, praneša „Engadget“.

Programa parašyta HTML5. Ji platinama nemokai – atsisiųsti galima iš parduotuvės „App Store“. Kol kas programa pasiekiama tik anglų kalba.

Žemėlapius „Nokia“ teikia kompanija „Navteq“. Programos vartotojas gali matyti ir įprastą žemėlapį, ir palydovines nuotraukas. Ji leidžia sužinoti apie spūstis (funkcija „Spūstys“) ir visuomeninio transporto maršrutus.

Tarp programos galimybių – žemėlapio fragmento išsaugojimas įrenginyje, kad su juo būtų galima dirbti neprisijungus prie interneto, maršrutai (pėstiesiems, vairuotojams ir tiems, kurie naudojasi visuomeniniu transportu), patarimai balsu ir funkcija „Įdomūs objektai“ – ją pasitelkus galima rasti artimiausių restoranų, viešbučių ir lankytinų vietų.

Vartotojas gali susidaryti savo mėgstamų įdomių objektų sąrašą. Sąrašai sinchronizuojami tarp įrenginių: pavyzdžiui, sąrašas, išsaugotas kompiuteryje WEB versija „Here“, bus matomas išmaniajame telefone ir planšetėje.

„Here“ taps alternatyva „iOS“ žemėlapiams. Nuo 2007 metų šios operacinės sistemos žemėlapiai buvo „Google Maps“, o operacinėje sistemoje „iOS 6“, pristatytoje 2012 metų vasarą, „Apple“ nusprendė juos pakeisti savu produktu.