Gruzijos sostinėje BS/2 surengė „Bankinių technologijų forumą 2012“

 

Š. m. lapkričio pabaigoje Gruzijos sostinėje Tbilisyje bendrovė BS/2 surengė „Bankinių technologijų forumą 2012“. Ši pažangiausioms bankinėms technologijoms skirta tarptautinė konferencija – tai renginių ciklo Centrinėje Azijoje tęsinys. 2011 metais panaši konferencija vyko Kazachstane, o šių metų rugsėjį – Kirgizijoje.

Forumas po vienu stogu subūrė didžiausių Gruzijos ir Azerbaidžano bankų vadovus ir atstovus. Ilgamete patirtimi čia dalijosi ne tik BS/2 specialistai, bet ir Vokietijos koncerno „Wincor Nixdorf“, banko „SEB Latvija“ atstovai. Verta pabrėžti, kad renginys Tbilisyje išsiskyrė itin dideliu dalyvių skaičiumi, o tai įrodo, jog bankiniame sektoriuje auga naujausiomis technologijomis paremtų sprendimų paklausa.

Konferencijos metu BS/2 atstovai papasakojo apie bankinei savitarnos įrangai skirtą vaizdo stebėjimo sprendimą „ATMeye.iQ“, gerai žinomą Baltijos regiono ir NVS šalių rinkose, grynųjų pinigų srautus optimizuojantį „Cash Logistics.iQ, programinę įrangą, skirtą mokėjimo terminalų tinklams, „Payments.iQ“, pristatė bendrovės teikiamas techninės priežiūros paslaugas.

„Gruzijos rinka yra išskirtinė, nes 95 proc. joje užima „Wincor Nixdorf“ bankinė įranga (bankomatai ir kiti savitarnos įrenginiai). Tokių rezultatų pasiekti padeda ir aukščiausios kokybės paslaugas, kurias teikiame šioje šalyje. Be to, esame visada atviri savo klientams ir visuomet galime pasiūlyti įvairių bendradarbiavimo būdų, padedančių plėtoti verslą. Mūsų sukaupta didžiulė patirtis rodo, kad didesnio darbo efektyvumo įmonės neretai siekia patikėdamos kai kurias užduotis profesionaliems partneriams. Ir tai pasiteisina“, – sako BS/2 Verslo plėtros skyriaus vadovas Pavel Drobinov.

Bankas „SEB Latvija“ forume dalijosi sėkmingo verslo modelių diegimo recirkuliacijos (angl. Cash Recycling) srityje patirtimi Baltijos šalyse. „Cash Recycling“ – tai naujos kartos savitarnos įranga, galinti ir priimti, ir išduoti pinigus. Bankomatai komplektuojami su universaliomis kasetėmis, kurios gali tuo pačiu metu atlikti priėmimo ir išdavimo funkcijas. Sistema išsiskiria tuo, kad ji gali išduoti tuos pačius grynuosius pinigus, kuriuos įdėjo prieš tai bankomatu naudojęsis klientas. Tokiu būdu galima ženkliai sumažinti inkasacijos išlaidas ir optimizuoti grynųjų pinigų apyvartą.

„SEB Latvija“ jau išbandė ir gali įvertinti „Cash Recycling“ technologijos privalumus. Pastebėjome, kad ši technologija ypač aktuali tais atvejais, kai grynųjų pinigų apyvarta gan stabili, arba tuomet, kai grynųjų pinigų inkasaciją atlieka trečioji šalis. Įprastiniuose bankomatuose su atskirtomis išdavimo / priėmimo funkcijomis inkasacija turėtų būti atliekama vidutiniškai kas 8 dienas, o „Cash Recycling“ atveju – vidutiniškai kas 18“, – sako banko Telekomunikacijų ir IT bankomatų operacijų departamento vadovas Aldis Voitenko.

Forume dalyvavusi Vokietijos koncerno „Wincor Nixdorf“ atstovė Ana Pankraz papasakojo apie CINEO bankomatus, kurie padeda mažinti su grynųjų pinigų srautų apdorojimu susijusias išlaidas bei riziką. BS/2 yra ilgametė šios kompanijos partnerė ir tiekia jos gaminamą įrangą į daugelį NVS valstybių.

Tokių konferencijų, kurių metu bus pristatytos ir apžvelgtos bankinių technologijų aktualijos, taip pat planuojama surengti Azerbaidžane, Armėnijoje ir kitose šalyse.

Plačiau apie bendrovę BS/2 ir jos produktus – www.bs2.lt.