HTC negamins WP8 telefonų su dideliais ekranais

Taivaniečiai HTC tapo vieni iš pirmųjų, kurie pristatė išmanųjį telefoną 5 colių įstrižainės ekranu, o iš paskos kitais metais paseks ir kiti gamintojai. Vis dėlto dėl „Microsoft“ užmojų gamintojas tos pačios taktikos negali taikyti operacinės sistemos „Windows Phone 8” valdomiems telefonams.

Kaip praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, „Microsoft“ riboja savo partnerių laisvę. Štai „Windows Phone 8“ operacinės sistemos valdomi išmanieji telefonai ne tik turi naudoti tam tikrus procesorius, tačiau ir jų ekrano raiška turėtų būti tokia, kokia nurodyta kompanijos „Microsoft“.

Nors pranešama tik apie tai, kad horizontaliai ekrano raiška turėtų būti 720 taškų, o apie vertikalią poziciją nieko nekalbama, jau ir taip aišku, kad  įprastinė „Windows Phone 8“ išmaniųjų telefonų raiška turėtų būti 1280x720 taškų, o tai taip blogai.

HTC veikiausiai nori parodyti savo „nagus“, nes šiuo metu rinkoje pilna 4,7 colių ekraną turinčių „Google Android OS“ valdomų įrenginių, kurių raiška tėra 1280x720 taškų. Šiuo metu kompanijos HTC „Windows Phone 8“ flagmanas „8X” turi 4.3 colių įstrižainės ekraną.