SEB bankas finansuos aukštųjų technologijų įmonės „Intersurgical“ plėtrą Lietuvoje

SEB bankas suteikė 13,8 mln. litų (4 mln. eurų) finansavimą aukštųjų technologijų bendrovei „Intersurgical“. Paskolos lėšos bus skiriamos įmonės, gaminančios vienkartines kvėpavimo slaugos priemones, naujiems gamybos įrenginiams pirkti. Už šias lėšas planuojami įsigyti nauji robotai, manipuliatoriai ir kiti specializuoti įrenginiai padės spartinti bendrovės gamybos augimą – šiemet planuojama jos mastą padidinti vidutiniškai dar apie 10 procentų.

„Lietuvos aukštųjų technologijų įmonės, ypač medicinos srities, kasmet kuria vis daugiau pridėtinės vertės ir šalies ekonomikai, ir gyventojams. Tokios įmonės, nuolat pritraukdamos investicijų ir planuodamos kryptingą plėtrą, kuria ne tik naujas darbo vietas, geba įsitvirtinti naujose eksporto rinkose, bet kartu prisideda prie naujų, pažangių gydymo įrenginių gamybos ir taikymo Lietuvos ir viso pasaulio gydymo įstaigose“, – sako Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.

SEB bankas bendrovei „Intersurgical“ iki šiol jau yra suteikęs 90 mln. litų vertės ilgalaikių kreditų investicijoms, iš kurių 35 mln. litų buvo skirti naujiems įrenginiams pagal lizingo sutartis įsigyti.

„SEB bankas yra didžiausias mūsų investicijų projektų Lietuvoje finansuotojas, finansavęs ne vieną svarbų mūsų veiklos pajėgumo didinimo projektą. Be šių papildomų lėšų būtų buvę labai sunku pasiekti tai, ką jau esame pasiekę, ir kurti ambicingus ateities planus, juolab kad jaučiame rinkos poreikį nesustoti“, – sako Sigitas Žvirblis, „Intersurgical“ generalinis direktorius.

Auganti kvėpavimo slaugos sistemų paklausa reikalauja ne tik didinti gamybos mastą, bet ir jas nuolat tobulinti. Kasmet įmonė į naujas investicijas ir technologijas investuoja apie 20 mln. litų. Tai padeda įmonei kurti naujus produktus ar paslaugas, didinti konkurencingumą, plėstis naujose rinkose.

Bendrovėje „Intersurgical“ šiuo metu dirba 1,5 tūkst. darbuotojų. Savo gaminamą produkciją įmonė eksportuoja į tokias šalis kaip Didžioji Britanija, Prancūzija, Ispanija, Japonija, JAV ir kitas.