SEB bankas Lietuvos teniso rinktinei skyrė 20 tūkstančių litų paramą

 

Daviso taurės mačui prieš Kiprą besirengianti Lietuvos teniso rinktinė sulaukė rėmėjų dėmesio – SEB bankas Lietuvos rinktinei skyrė 20 tūkstančių litų paramą.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi nuolatiniu SEB banko dėmesiu tenisui ir, šiuo konkrečiu atveju, mūsų nacionalinei komandai skirta parama. Šie pinigai leis sudaryti komandai geresnes pasirengimo sąlygas”, – teigia Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Anot R. Grušo, su SEB banku taip pat sutarta, kad paramą gavusi Lietuvos teniso sąjunga (LTS) suteiks nemokamą galimybę Lietuvos ir Kipro mačą stebėti 400 vaikų ir žmonių su negalia. „Taip, toks yra LTS įsipareigojimas. Informaciją apie šią galimybę išsiuntėme visiems Lietuvos teniso klubams ir mokykloms. Esu tikras, kad tie papildomi keturi šimtai aistringų jaunų sirgalių tik dar labiau įkvėps mūsų tenisininkus siekti pergalės”.

SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras tikisi, kad suteikta galimybė iš arti pamatyti didįjį tenisą vaikus paskatins dar nuoširdžiau darbuotis per treniruotes ir siekti pergalių teniso kortuose.

„Tenisas yra intelektualus, įtraukiantis ir milijonus žmonių pasaulyje žavintis sportas. Tikimės, kad Lietuvoje prasidėjęs teniso atgimimas tęsis ir toliau, tačiau tam reikia paramos, o svarbiausia – naujų pergalių. Siekiame, kad artėjančią puikią teniso šventę Šiauliuose iš arti galėtų pamatyti kuo daugiau vaikų, iš kurių ateityje galbūt išaugs naujos Lietuvos ir tarptautinių arenų žvaigždės“, – teigia R. Kvedaras.

Šiandien prie Remigijaus Balžeko vadovaujamos Lietuvos teniso rinktinės Šiauliuose jau prisijungė komandos lyderis Ričardas Berankis. Trečiadienį Lietuvos rinktinė Šiaulių arenoje surengs dvi treniruotes.

Be to, toliau vyks mini turnyras, kuriame jaunieji tenisininkai – Kasparas Žemaitėlis, Tadas Babelis, Lukas Žvikas ir Almantas Oželis – kaunasi dėl vietos Lietuvos Daviso taurės rinktinėje.

Daviso taurės Europos–Afrikos zonos antros grupės mačas Lietuva–Kipras vasario 1–3 dienomis vyks Šiaulių arenoje. Mačas prieš Kiprą bus vienintelė šiais metais galimybė Lietuvoje išvysti žaidžiantį Ričardą Berankį ir kitus geriausius Lietuvos tenisininkus.

Lietuvos ir Kipro poros nugalėtojas antrame varžybų rate susitiks su Portugalijos arba Benino teniso rinktine.