Papildytos realybės akiniai bus valdomi rankų judesiais

„Google“ išmanieji akiniai „Google Goggles“ netrukus gali sulaukti dar vieno konkurento – bendrovė „Meta“ kuria papildytos realybės akinius „Meta“ su į „Kinect“ panašiu valdikliu.

„Meta“ kūrėjai siekia išmaniuosius akinius ir nešiojamąjį kompiuterį sujungti su 3D vaizdo kamera, filmuojančia didele sparta. Jos fiksuojamas vaizdas bus naudojamas išmaniųjų akinių vartotojo rankų ir pirštų judesiams erdvėje fiksuoti. Tokia vaizdo kamera suteiks galimybę valdyti išmaniuosiuose akiniuose „Meta“ pateikiamą papildytos realybės turinį paprastais rankų judesiais.

„Meta“ prototipo pagrindu tapo bendrovės „Epson“ kompiuterizuoti akiniai „Moverio BT-100“. Juose generuojamas vaizdas pagal dydį atitinka iš 5 metrų atstumo į 2 m įstrižainės ekraną projektuojamą atvaizdą. „Meta“ akiniai gali rodyti ir 2D, ir 3D turinį. Akinių stiklai yra pusiau permatomi, juos nešiojantis žmogus mato ir realų aplinkos vaizdą.

Bendrovė „Meta“ ketina bendradarbiauti su „Epson“ papildytos realybės technologijų srityje. „Meta“ akiniai, pasak gamintojų, leis naudotis įvairiu interneto turiniu, įskaitant socialinius tinklus, žaidimus, vaizdo transliacijas ir kt.