Analitikai įsitikinę – šįmet pasirodys pigesnis „iPhone“

Daugelis, o ypač – „Android“ vartotojai, jau senokai aptarinėja gandus, susijusius su mažiau kainuojančiu „iPhone“. „Topeka Capital“ analitikas Brianas Vaitas įsitikinęs, jog „Apple“ šįmet tikrai pristatys mažiau kainuojantį išmaniojo telefono „iPhone“ modelį, kuris kompanijai turėtų atverti kelią į plačią Kinijos rinką, skelbia „Forbes“.

Anot Vaito, savo pranešimuose žiniasklaidai teigia, kad pigesnis „iPhone“ į išmaniųjų telefonų rinką bus paleistas jau 2013–aisiais, o jei tiksliau – ne anksčiau kaip birželio mėnesį. Pasak pranešimų, pigesnio „iPhone“ kaina turėtų svyruoti tarp 250–350 JAV dolerių.

„Tokios kategorijos kaina yra reali, mat tiek kainuojantis „iPhone“ galėtų kuo puikiausiai užkariauti Kinijos rinką bei nukonkuruoti vietinius išmaniųjų telefonų rinkos lyderius. Tiesa, „Apple“ neapsiribotų vien Kinija – pigesnis „iPhone“ modelis būtų orientuotas ir į tokias šalis kaip Rusija, Indija ir Brazilija“, – teigia analitikas.

Šią savaitę taip pat pasirodė pranešimų apie tokio modelio dizainą. „Mažiau kainuojantis „iPhone“ modelis, kurį tikimasi išvysti šįmet, turės korpusą iš plastiko. Taip pat skelbiama, jog šis „iPhone“ modelis kuriamas kartu su didžiausiu Kinijos mobiliojo ryšio operatoriumi „China Mobile“, kuris vienija per 700 milijonų vartotojų“, – rašo iLounge.com.