„Santa Monica Networks“ paslaugų pardavimas augo 48 proc.

Besikeičiantys rinkos prioritetai – orientavimasis į IT infrastruktūros efektyvumo didinimą, padėjo Lietuvos bendrovei „Santa Monica Networks“ 2012 metais net 48 proc. išauginti pajamas iš kompleksinių IT paslaugų teikimo. Bendrovė šįmet taip pat įžengė į augančią duomenų centrų sprendimų rinką, kas padės dar geriau diversifikuoti ir didinti pajamų srautus.

Duomenų perdavimo ir IT saugumo sprendimų bendrovės pajamos iš paslaugų pardavimo pernai pasiekė 7,2 mln. litų, jas labiausiai augino kompleksinės IT priežiūros ir profesionalių paslaugų, konsultacijų pardavimas.

„Santa Care“ paslaugų pardavimas sparčiai augo ir pernai, ir užpernai, nes įmonės klientai vis labiau rūpinasi efektyvumo didinimu, siekdamos kuo geresnės investicijų į įrangą grąžos“, – aiškino „Santa Monica Networks“ generalinis direktorius Mindaugas Žiūkas.

Jis prognozavo, kad artimiausiais metais ypač daug dėmesio susilauks konsultacijų paslaugos dėl IT ūkio saugumo ir belaidžio ryšio prieigos – tai nulems sparčiai augantis išmaniųjų mobiliųjų įrenginių kiekis ir noras juos naudoti darbui, taip pat didėjantis mobiliojo, nuotolinio darbo galimybių poreikis.

Augantis paslaugų pardavimas „Santa Monic Networks“ pernai padėjo išlaikyti ir padidinti pelningumą, nepaisant to, kad dėl prislopusios įrangos paklausos rinkoje, bendrosios pajamos sumažėjo iki 28,15 mln. litų.

Pasak M.Žiūko, tokių rezultatų buvo galima tikėtis – įrangos pardavimo lėtėjimas buvo stebimas jau pirmąjį pusmetį ir tai natūralus ciklas.

„Įmonės į IT įrangą labai aktyviai investavo 2011–aisiais. Tada „Santa Monica Networks“ įrangos pardavimas išaugo net dvigubai. Dabar jų prioritetai keičiasi ir tai atsispindi gerėjančiuose mūsų paslaugų pardavimo rezultatuose“, – aiškino M.Žiūkas.

Siekdama labiau diversifikuoti ir didinti pajamų srautus, „Santa Monica Networks“ nusprendė išplėsti savo veiklos sritį ir įžengti į duomenų centrų sprendimų rinką.

„Norint užtikrinti stabilų įmonių grupės augimą reikia investuoti ir į naujas veiklos sritis. Duomenų centrų sprendimai yra strateginė visos „Santa Monica Networks“ grupės įmonių kryptis, kuriai pritarė įmonių grupės akcininkai. Mūsų tikslas – būti ekspertams ir šioje srityje. Todėl investuojame į reikalingas kompetencijas, priimami dirbti šios srities specialistai“, – teigė M.Žiūkas.

Jis pridūrė, kad šis žingsnis yra natūrali plėtra, nes įmonės sprendimai ir paslaugos buvo artimai susiję su duomenų centrų infrastruktūra. Todėl dabar, stiprinant šią kryptį, krepšelis pildomas specializuota duomenų centrams skirta gamintojų įranga, sprendimais ir paslaugomis.