Vaizdo žaidimai daro pagyvenusius žmones laimingesnius

Šiaurės Karolinos universiteto mokslininkai atliko neįprastą tyrimą. Jie nusprendė išsiaiškinti, kaip pomėgis žaisti vaizdo žaidimus gali paveikti emocinę žmogaus būklę. Įdomu tai, kad tiksline mokslininkų auditorija tapo pagyvenę amerikiečiai (63 metų ir vyresni).

Tyrimo metu buvo apklausta 140 asmenų. Apklausos duomenimis, 61 proc. jų reguliariai žaidžia vaizdo žaidimus, o 35 proc. – bent kartą per savaitę. Po to mokslininkai atliko keletą testų, leidžiančių įvertinti žmogaus pasitenkinimo savo gyvenimu laipsnį. Gauti rezultatai nustebino specialistus. Testai parodė, kad pagyvenę žmonės, kurie nors retsykiais žaidžia vaizdo žaidimus, gerokai laimingesni už tuos, kurie žaidimus ignoruoja. Pastarieji dažnai skundžiasi bloga nuotaika ir netgi gali susirgti depresija. Pensininkams žaidimų mėgėjams tokia dalia gresia rečiau.

Beje, galutinių išvadų mokslininkai kol kas neskelbia. Jie planuoja įrodyti, kad pomėgis žaisti vaizdo žaidimus teigiamai veikia psichologinę žmogaus būklę. Bent jau kalbant apie pagyvenusius žmones.