Studentams – galimybė laimėti kelionę į Azerbaidžaną

Azerbaidžano jaunimo organizacija Lietuvoje (AYOL) skelbia esė konkursą studentams. Iki balandžio 25 d. studentai kviečiami rašyti esė anglų k. tema „Ką aš žinau apie Azerbaidžaną?“ („What Do I Know About Azerbaijan?“). Geriausių esė autoriai laimės kelionę į Azerbaidžaną.

Šis konkursas yra valstybinės programos „Azerbaidžano jaunimas 2011–2015 m.“ dalis, kurią patvirtino Azerbaidžano Respublikos Jaunimo ir sporto ministerija bei Užsienio reikalų ministerija. Konkurse dalyvaujančios valstybės: Lietuva, Turkmėnistanas, Nyderlandai, JAV, Brazilija, Pietų Afrikos Respublika, Marokas, Kroatija, Prancūzija, Italija, Rusija, Egiptas, Kinija, Šveicarija ir Albanija. Lietuvoje konkursas rengiamas drauge su Azerbaidžano Respublikos ambasada.

Reikalavimai dalyviams: moksleiviai (14–18 m.); studentai ir jaunieji mokslininkai (19–29 m.); dalyvauti gali tik asmenys, turintys Lietuvos pilietybę.

Reikalavimai esė: esė turi būti anglų kalba ir ne ilgesnis nei 2500 žodžių; esė turi naudoti šriftą „Arial“ ir būti pristatytas PDF formatu azlit@ayol.lt iki balandžio 25 d.

Vertinimo komisija išrinks dešimt geriausių esė, prieš tai kruopščiai patikrinę visos panaudotos rašytinės medžiagos, istorinių šaltinių, literatūros ir apžvalgų mokslinį teisingumą. Išrinktieji galės vykti į kelionę į Azerbaidžaną (7–10 dienų) kaip kultūrinio apsikeitimo programos dalyviai. Programoje numatyti apsilankymai svarbiose istorinėse Azerbaidžano vietovėse.