„Panasonic“ ketina atsisakyti plazminių televizorių gamybos

Didžiausia pasaulyje plazminių televizorių ir plazminių ekranų gamintoja bendrovė „Panasonic“ ketina per trjus metus atsisakyti šio verslo.

Per artimiausius 3 metus, pradedant nuo kitų finansinių metų, „Panasonic“ planuoja atsisakyti dalies aktyvų, įskaitant plazminių ekranų gamyklą Amagasakio mieste Japonijoje. Pranešama, kad bendrovė jau nurašė gamyklos techninę įrangą. Ši plazminių ekranų gamykla, atidaryta 2009 m., per mėnesį pagamindavo po 330 tūkst. 105 cm įstrižainės plazminių ekranų.

Be to, kaip teigiama, „Panasonic“ nutraukė plazminių televizorių modelių projektavimą. Bendrovės vadovų manymu, ir plazminių, ir skystųjų kristalų televizorių gamyba tuo pat metu yra netikslinga, ypač Japonijoje, kurioje sumažėjo televizorių paklausa.

„Panasonic“ mano, kad televizorius gaminančio bendrovės padalinio pardavimo apimtis nuo 2009–2010 m. iki 2015–2016 finansinių metų sumažės daugiau nei 2 kartus. 2009–2010 m. „Panasonic“ pardavimo apimtis buvo pasiekusi rekordinį daugiau nei 10,5 mlrd. JAV dolerių lygį.

Vis dėlto galutinis sprendimas dėl plazminių ekranų ir televizorių gamybos atsisakymo dar nepriimtas. 2011 m. „Panasonic“ atstovai jau buvo pranešę apie ketinimą sumažinti plazminių televizorių gamybą ir atleisti tūkstantį darbuotojų: tai buvo aiškinama aršios konkurencijos su „Samsung“ ir LG padariniais.

Plazminių televizorių saulėlydis, pasak ekspertų, prasidėjo 2009 metais, kai Japonijos bendrovė „Pioneer“ nutraukė jų gamybą. 2008 m. ji atsisakė ir plazminių ekranų gamybos.