Jutikliniai skydeliai taps „Intel“ nešiojamųjų kompiuterių standartu

Kaip skelbia nešiojamųjų kompiuterių detalių gamintojai, kompanija „Intel“ nusprendė, kad jutikliniai skydeliai taps trečiosios kartos ultra kompiuterių standartu. Nauja platforma su „Broadwell“ lustais buvo paleista po „Haswell“ išplatinto pranešimo.

Tačiau gamintojų ši naujiena nenudžiugino. Dėl jutiklinio skydelio „atsiradimo“ nešiojamajame kompiuteryje gerokai išaugs šių prietaisų kaina – maždaug 70–80 JAV dolerių. Beje, ultra kompiuteriams kainos tema itin aktuali, nes būtent dėl didelių kainų šių prietaisų paplitimas rinkoje ribotas. Norint pasiūlyti klientams patrauklių kainų, gamintojams tektų susimažinti pelną.

Pastaruoju metu pastebima itin didelė jutiklinių skydelių paklausa. Todėl jų kaina išaugo ir jau ilgokai nekrinta. Be to, žibalo į ugnį įliejo ir DRAM mikroschemų kainų augimas. Visgi nepaisant specialių partneriškų „Intel“ programų, kurios padeda klientams gauti tam tikrų subsidijų, bei pažadų pagelbėti dėl pagrindinių komponentų tiekimo, kažin ar gamintojams pavyks išvengti pelno mažėjimo.