Anonsuoti du didžiausi „Samsung“ išmanieji telefonai

Pietų Korėjos kompanija „Samsung“ pristatė su naujus įrenginius – „Galaxy Mega 5.8“ ir „Galaxy Mega 6.3“.

Dėl didelių ekranų šie įrenginiai laikomi mobiliojo įrenginio ir planšetės hibridu. „Galaxy Mega 5.8“ turi 5,8 colio įstrižainės (raiška – 960 x 540 taškų) ekraną, o „Galaxy Mega 6.3“ – atitinkamai 6,3 colio (raiška – 1280 x 720 taškų).

Abu įrenginiai ne tokie galingi kaip „Samsung“ flagmanai „Galaxy S4“ ir „Note II“. „Mega“ aparatai aprūpinti dviejų branduolių procesoriumi ir 1,5 GB operatyviąja atmintimi. Naujieji įrenginiai valdomi „Android 4.2“ ir yra aprūpinti 8 megapikselių kameromis.

„Mega 6.3“ nuo „Mega 5.8“ skiriasi talpesniu akumuliatoriumi (3200 mAh ir 2600 mAh) ir LTE tinklų palaikymu. „Mega 5.8“ turės 8 MB vidinės atminties, o „Mega 6.3“ bus dviejų versijų: 8 ir 16 MB atminties.

„Samsung“ naujuosiuose aparatuose įdiegs savo firmines paslaugas: vertėją „S Translator“, programą keliaujantiems „S Travel“, keitimosi žinutėmis sistemą „ChatON“. Funkcija „Air View“ naujųjų įrenginių savininkams leis laiškus ir paveikslėlius atverti pirštu nesiliečiant prie ekrano.

Aparatuose numatytas „kelių langų režimas“: kai kurias programėles bus galima sumažinti, kad jos užimtų ne visą ekraną, o tik jo dalį. Tai leis naudotojui dirbti su dviem programomis vienu metu: tarkim, skaityti paštą ir peržiūrinėti „Galerijos“ nuotraukas.

„Samsung“ neįvardijo naujųjų įrenginių kainos, tačiau pranešė, kad abu įrenginiai Europos parduotuves pasieks gegužę. Tinklaraštis „Sammy Hub“ teigia, kad „Galaxy Mega 6.3“ Olandijoje kainuos apie 600 eurų.

Iki „Galaxy Mega“ anonsavimo didžiausiu „Samsung“ išmaniuoju telefonu buvo laikomas 5,5 colio ekrano „Galaxy Note II“. Didelio ekrano išmaniųjų telefonų turi ir kitos kompanijos, tarkim, „Huawei“ siūlo 6,1 colio „Ascend Mate“.