„Microsoft“ svarsto apie išmaniojo laikrodžio gamybą

Korporacija „Microsoft“ svarsto galimybę išleisti miniatiūrinį rankinio laikrodžio formos kompiuterį, rašo „The Wall Street Journal“.

2013 metais kompanija iš Azijos tiekėjų užsisakė laikrodžių komponentų. Vienas iš tokių komponentų – 1,5 colio jutiklinis ekranas. „Microsoft“ su tiekėjais apie įrenginio ateitį svarstė ir susitikime, vykusiame kompanijos centrinėje būstinėje Redmonde.

Kaip atrodys galutinis laikrodžio variantas, „The Wall Street Journal“ žurnalistams nepavyko sužinoti. Leidinys netgi neatmeta galimybės, kad šio projekto „Microsoft“ gali neužbaigti.

„Microsoft“ jau yra eksperimentavusi su išmaniuoju laikrodžiu. Pirmąjį 2000-ųjų pusmetį kompanija sukūrė technologiją SPOT (Smart Personal Object Technology, išmaniųjų asmeninių naudojimo objektų technologija), kurios paskirtis – suteikti tokiems daiktams kaip laikrodis ar kavavirė papildytos realybės funkcijų.

Įgyvendindami projektą SPOT keli gamintojai – iš jų „Swatch“ ir „Fossil“ – išleido laikrodį su „Microsoft“ programine įranga. Laikrodis gebėjo ekrane rodyti naujienų antraštes, sportinių rungtynių rezultatus, pranešimus ir panašų turinį „MSN Direct“. Turinio tiekimas buvo mokamas ir kainavo 40 dolerių per metus.

Laikrodžio SPOT gamyba nutraukta 2008 metais.

Neoficialiais duomenimis, išmanųjį laikrodį, be „Microsoft“, kuria „Samsung“ ir „Apple“. Tikimasi, kad įrenginiai bus valdomi tos pačios operacinės sistemos kaip ir kompanijų išmanieji telefonai. Laikrodis „Samsung“ bus valdomas „Android“, o „Apple“ – „iOS“.

Kai kurios kompanijos jau siūlo rankinių laikrodžių, kurie yra išmaniojo telefono ar planšetės papildymas. Prie šios įrenginių kategorijos galima priskirti, tarkim, „Sony Smart Watch“ ir „Pebble“. Laikrodžių ekrane rodomi SMS tekstai bei priminimai, taip pat galima paleisti programas.