„Android“ išmanieji telefonai bus valdomi akimis

Danijos kompanija „The Eye Tribe“ anonsavo technologiją, leidžiančią valdyti išmanųjį telefoną akimis, ją „Android“ įrenginiuose bus galima taikyti nuo 2013 metų birželio.

Naudotojas akimis galės versti puslapius, atidaryti nuorodas, žaisti žaidimus ir atlikti kitus veiksmus su savo išmaniuoju telefonu ar planšete. Technologijos esmė ta, kad naudotojo akių vyzdžius fiksuoja infraraudonasis spindulys. Tada spindulio atspindį nuskaito išmaniojo telefono kamera. Autorių teigimu, tikslumas garantuojamas tuo, kad sistema nuspėja, kur ir kokiu greičiu nukryps vartotojo žvilgsnis.

Pirmąją  demonstracinę technologijos versiją kompanija „The Eye Tribe“ pristatė 2011 metų gruodį, vėliau ją demonstravo įvairiose parodose. Programuotojams teko prie išmaniųjų telefonų prijungti infraraudonuosius spinduolius, mat daugumoje šiuolaikinių telefonų ir planšečių jie neįdiegti (išskyrus, tarkim, neseniai pasirodžiusį „Samsung Galaxy S4“).

Programuotojai viliasi, kad išmaniųjų telefonų gamintojai norės įrenginius komplektuoti su infraraudonųjų spindulių jungtimi. Jie taip pat tvirtina, kad infraraudonųjų spindulių sekimo sistemos pranašumas – jos pigumas. „The Eye Tribe“ atstovai demonstravo technologiją ir operacinės sistemos „Windows 8“ valdomuose įrenginiuose.