SEB banko klientai tolesnį pensijos kaupimo būdą gali rinktis internetu

SEB banko klientai, sudarę antros pakopos pensijų kaupimo sutartis iki 2013 m. sausio 1 d., tolesnį pensijų kaupimo būdą gali pasirinkti neišeidami iš namų. Visi, apsisprendę senatvei kaupti prisidėdami nuosavomis lėšomis ir gaudami papildomą įmoką iš valstybės biudžeto arba nusprendę sustabdyti įmokų pervedimą į antros pakopos pensijų fondą, prašymus gali užpildyti banko paslaugų internetu svetainėje. Nusprendusiems pensijai kaupti ankstesnėmis sąlygomis, t. y. į pensijų fondo sąskaitą pervedant tik „Sodros“ įmoką, papildomai pildyti prašymo nereikia.

„Banko elektroninės bankininkystės sistemoje pateikiame ne tik prašymo formas, bet ir vienoje vietoje sudėjome visą naudingą informaciją, kuri kiekvienam padės priimti asmeniškai geriausią sprendimą“, - sako Virginijus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Prisijungus prie elektroninės bankininkystės sistemos, reikia pasirinkti punktus „Taupymas ir investavimas“, „SEB pensija“, „Mano prašymai pakeisti kaupimo būdą“. Čia gyventojai gali dar kartą susipažinti su pensijų kaupimo sistemos pokyčiais ir naujomis galimybėmis, taip pat, naudodamiesi SEB banko skaičiuokle, apytiksliai paskaičiuoti, kokios pensijos dabartinėmis sąlygomis galėtų tikėtis ateityje kaupdami siūlomais būdais. Priėmę galutinį sprendimą, pensijos kaupimo sistemos dalyviai čia pat gali arba užpildyti jau parengtas prašymo formas arba pasirinkti ir toliau kaupti lėšas ankstesne tvarka.

Gyventojai, kuriems patogiau prašymą dėl tolesnio lėšų senatvei kaupimo būdo pateikti banke, kviečiami užsukti į artimiausią skyrių banko darbo laiku. Su savimi būtina turėti asmens tapatybę liudijantį dokumentą.

Norintys pasitarti, kurį pensijos kaupimo rinktis, SEB banko klientai gali internetu registruotis į asmeninę konsultaciją banke. Daugiau informacijos apie visus tris pensijų kaupimo būdus galima rasti banko svetainėje www.seb.lt/pensija arba gauti paskambinus į banką trumpuoju numeriu 1528.