Kiekvienas „iTunes“ vartotojas kasmet vidutiniškai išleidžia 40 JAV dolerių

Elektroninės parduotuvės „iTunes“ vartotojas kasmet skaitmeniniam turiniui išleidžia apie 40 JAV dolerių (per 100 litų), skelbiama remiantis tyrimų agentūros „Asymco“ tyrimo duomenimis. Šiuo metu „iTunes“ vienija per 500 milijonų vartotojų, kurie kasmet „Apple“ atneša per 22 milijardus JAV dolerių pajamų vien iš „iTunes“.

Neįprasta tai, kad daugelio kompanijų bendros pajamos nesiekia tokios sumos, o „Apple“ tiek pajamų gauna vien iš „iTunes“, paprastos elektroninės platformos.

Žinoma, „iTunes“ apima ne vieną produktų liniją. Vos atidarytoje šioje elektroninėje parduotuvėje buvo prekiaujama muzikos kūriniais, tačiau šiuo metu „iTunes“ galima įsigyti ir filmų, televizijos laidų, elektroninių knygų ir, žinoma, mobiliųjų programėlių. Žmonės šį skaitmeninį turinį perka itin dažnai.

Kas sekundę „iTunes“ įvykdoma apie tūkstantį atsisiuntimų. Net 80 proc. jų sudaro mobiliosios programėles. Tai nestebina, mat „Apple“ mobiliųjų programėlių kūrėjams jau yra išmokėjusi per 9 mlrd. JAV dolerių. Įdomu tai, kad „iTunes“ pardavimai yra tokie dideli, jog jos parduodamų mobiliųjų programėlių skaičius sudaro net 74 proc. visų pasaulyje parduodamų mobiliųjų programėlių.

Muzikiniai kūriniai yra antras pagal dydį „iTunes“ pajamų šaltinis, vaizdo įrašai – filmai, TV laidos, muzikiniai klipai – trečias, o elektroninės knygos – ketvirtas.