VU nuo rudens semestro studentams pristato naujas užsienio kalbos mokymosi galimybes

Vilniaus universiteto studentai, norintys papildomai mokytis užsienio kalbų, nuo rudens semestro tai galės daryti universitete. Senato komisija priėmė sprendimą, kuriuo 500 pirmųjų studentų, iš dalies dotuojamų universiteto, galės tobulinti užsienio kalbos, neįtrauktos į studijų programą, žinias.

Šių metų sausį atlikta studentų apklausa parodė, kad net 4 iš 5 studentų sutiktų mokytis papildomos užsienio kalbos, kuri nėra įtraukta į studijų programą ir už kurią nebūtų suteikiami kreditai. VU laikosi pozicijos, kad dalykinė, tai yra profesijai reikalinga, užsienio kalba būtų privaloma pirmosios pakopos studijų programose. Tai numatyta užsienio kalbų dėstymo koncepcijoje, ir šios nuostatos keisti neplanuojama.

„Siekiame išplėsti studentų galimybes mokytis užsienio kalbų, todėl džiaugiamės galėdami pirmą kartą pusei tūkstančio studentų pasiūlyti mokytis kalbos papildomai. Turėdami gerus specialistus čia, universitete, skatiname studentus pasirinkti norimas kalbas ir tobulinti jau studijuotos užsienio kalbos žinias“, – sako VU studijų direktorė Jekaterina Bortkevič.

Universitetas iš dalies finansuoja papildomą užsienio kalbų mokymąsi. Šių kalbų studijos jas pasirinkusiems studentams kainuos 150 litų per semestrą.

Siūlomų kalbų sąrašas priklausys nuo studentų poreikio. Registracija į šį kalbų mokymą bus pradėta vykdyti rudens semestro pradžioje.