Pasirodė pirmasis išmanusis telefonas, valdomas „Firefox OS“

Prekyboje pasirodė kompanijos „Mozilla“ serijinis išmanusis telefonas „ZTE Open“, valdomas „Firefox OS“. Tai pirmasis telefonas, veikiantis šios operacinės sistemos pagrindu.

„ZTE Open“ pirmiausia pasirodė Ispanijoje, jį šios šalies gyventojai gali įsigyti už 69 eurus (maždaug 240 Lt). Iš biudžetinio telefono nereikėtų tikėtis flagmano charakteristikų. „ZTE Open“ turi 3,5 colių įstrižainės 480 x 320 taškų raiškos ekraną, 3,2 MP raiškos pagrindinę fotokamerą, 256 MB operatyviosios ir 512 MB vidinės atminties, kurią bus galima išplėsti su komplekte esančia 4 GB talpos „microSD“ kortele.

Kompanija „Mozilla“, kurianti „Firefox OS“, tvirtina, kad sistema geba sėkmingai dirbti ir ne itin galinguose įrenginiuose. „Firefox OS“ skirta programėlė kuriama HTML5 pagrindu ir nereikalauja didelių resursų.

Artimiausiu metu „ZTE Open“ turėtų pasirodyti Kolumbijos ir Venesuelos parduotuvėse. Be to, kompanijos atstovai pareiškė, kad greitai prekyboje atsiras ir naujų išmaniųjų telefonų, valdomų operacinės sistemos „Firefox OS“.