„Facebook“ nebepardavinės fizinių dovanų

Socialinis tinklas „Facebook“ nebepardavinės fizinių dovanų, o koncentruosis į skaitmenines prekes ir dovanų korteles, praneša „All Things Digital“, cituodamas „Facebook“ dovanų programos vadovą Lee Lindeną.

L. Lindenas pabrėžė, kad iš visų dovanų, kurias perka socialinio tinklo naudotojai, daiktų nuperkama mažiau nei 20 proc. Jo žodžiais tariant, kompanija visada koncentruoja dėmesį į tai, kas įdomu daugumai jos naudotojų. Todėl „Facebook“ atsisakys fizinių dovanų ir susitelks į skaitmenines prekes.

Materialių dovanų pardavimo paslauga „Facebook“ galiojo trumpiau nei metus: ji pasirodė 2012 spalio pabaigoje. Dovaną gavęs naudotojas galėjo išsirinkti prekės spalvą ar skonį, o paskui nurodyti pristatymo adresą. Paslauga buvo teikiama tik JAV.

Kaip teigia „All Things Digital“, „Facebook“ partnerių pelnas iš materialių dovanų buvo nežymus. Leidinys iš dalies tokių dovanų atsisakymą sieja su daiktų pristatymo procesu.

„Facebook“ – didžiausias pasaulyje socialinis tinklas, turintys per milijardą naudotojų. Antrąjį šių metų ketvirtį kompanija uždirbo 1,81 mlrd. dolerių.