VGTU bibliotekoje studentų laukia paskaitos ir el. mokymai

VGTU bibliotekos darbuotojos kasmet pirmo kurso studentams organizuoja informacinio raštingumo paskaitas. Jų metu pirmakursiai gali susipažinti su bibliotekos teikiamomis paslaugomis, išmokti ieškoti informacijos bibliotekos el. kataloge, daugiau sužinoti apie vis populiarėjančias el. knygas ir pan.

Bibliotekos darbuotojos skaito paskaitas ir kitų kursų studentams bei VGTU mokslininkams – jiems aktualiausios mokslinės informacijos paieškos galimybės bibliotekos el. ištekliuose, literatūros citavimas, rašant baigiamuosius darbus, ir kt.

Šį rudenį biblioteka universiteto studentus pirmą kartą kviečia ir į el. mokymus. Juos studentai gali rasti VGTU „Moodle“ sistemoje. Šie el. mokymai prieinami kiekvienam patogiu metu ir suteikia galimybę savarankiškai mokytis naudotis bibliotekos el. ištekliais, išmokti surasti reikiamą informaciją bibliotekos el. kataloge, išmokti tinkamai įvertinti šaltinių kokybę, susipažinti su jų citavimo taisyklėmis ir t. t. Peržiūrėjus kiekvieno modulio medžiagą, suteikiama galimybė atlikti savikontrolės testą ir taip pasitikrinti įgytas žinias. Tai pat vartotojų prašoma po kiekvienu moduliu rašyti atsiliepimus ir pasiūlymus, kad biblioteka galėtų tobulinti esamus ir rengti naujus modulius.

Idėja parengti el. mokymus, pasak VGTU bibliotekos Informacijos paslaugų skyriaus vyr. vadybininkės Astos Katinaitės, kilo lankantis Talino technikos ir Miuncheno technikos universiteto bibliotekose. Šios bibliotekos pavyzdinės: jų parengtos išsamios el. mokymų programos sulaukia didelio studentų susidomėjimo.