„Facebook“ pažadėjo internetą padaryti 100 kartų efektyvesnį

„Facebook“ planuoja 100 kartų pagerinti elektroninių duomenų perdavimą ir tiek pat sumažinti prisijungimo prie interneto kainą, rašoma oficialiame socialinio tinklo tinklaraštyje.

Sumažinti prisijungimo prie interneto kainą „Facebook“ tikisi taikydama naujas duomenų suspaudimo ir perdavimo technologijas. Be to, tam neprireiks plėsti serverių bazės ir gerinti jos kokybės. Kaip teigiama dokumente, esantis serverių kiekis geba praleisti 500 proc. daugiau duomenų nei dabar.

„Facebook“ vadovybės nuomone, pagerinus interneto tinklo darbo efektyvumą prie interneto galės prisijungti kiekvienas turintis mobilųjį telefoną. Pasiekti šį tikslą socialinis tinklas planuoja įgyvendindamas naują projektą Internet.org, anonsuotą 2013 metų rugpjūtį. Nauji efektyvumo standartai, anot „Facebook“, bus pasiekti jau per artimiausius 5–10 metų. Kartu su socialiniu tinklu prie projekto Internet.org dirba tokios kompanijos kaip „Ericsson“, „MediaTek“, „Nokia“, „Opera“, „Qualcomm“ ir „Samsung“.

Socialinis tinklas „Facebook“ sukurtas 2004 metais ir yra vienas iš populiariausių interneto resursų pasaulyje. Bendras socialinio tinklo naudotojų skaičius jau viršija milijardą. „Facebook“ duomenimis, iš viso internetu planetoje naudojasi 2,7 mlrd. žmonių.