Studentams jau paskirtos paskolos

Jau nuo šiandien, spalio 17 d., studentai galės pasirašyti valstybės ir valstybės remiamų paskolų sutartis. Apie skirtą paskolą studentai, kurie per nustatytą laikotarpį pateikė prašymus joms gauti, gali sužinoti prisijungę prie savo anketos Valstybinio studijų fondo interneto tinklalapyje www.vsf.lt.

2013 m. rugsėjo 27 d. pasibaigus prašymų-anketų teikimui paskoloms rudens semestrui gauti, iš viso buvo pateikti 7 254 prašymai. Paskolos skirtos ne visiems pateikusiems prašymus-anketas.

Prašymai nepatenkinti studentams, nevykdžiusiems įsipareigojimo laiku mokėti įmokas pagal anksčiau sudarytas paskolų sutartis, išėjusiems akademinių atostogų, nutraukusiems ar sustabdžiusiems studijas, atsisakiusiems paskolos arba tiems, kurie neturėjo teisės gauti atitinkamos rūšies paskolą.

Patikrinus studentų pateiktus duomenis, buvo atrinkti 6 864 prašymai valstybės remiamoms paskoloms gauti. Šioms paskoloms išmokėti bus skiriami 35,6 mln. litų. Rudens semestrą dar 2 studentai turi galimybę sudaryti valstybės paskolų sutartis. Prašoma suma, skirta studijų įmokai gauti, siekia 1 040 litų.

Studentai, kuriems paskirta valstybės remiama paskola, nuo spalio 17 d. iki lapkričio 14 d. (įskaitytinai) galės pasirašyti valstybės remiamos paskolos sutartis viename iš atrinktų bankų (DNB bankas, AB „Swedbank“ ir AB „Šiaulių bankas“). Dokumentus pateikus bankui, paskolos sutartis sudaroma ne vėliau kaip per 3 darbo dienas, o pirmoji paskolos dalis išmokama ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo sutarties pasirašymo dienos.

Bankas turi teisę atsisakyti su studentu pasirašyti valstybės remiamos paskolos sutartį paaiškėjus faktams apie jo ankstesnių skolinių įsipareigojimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą.

Valstybės paskolos sutartis studentai galės pasirašyti nuo spalio 17 d. iki lapkričio 14 d. (įskaitytinai) atvykę į Fondą. Studijų įmokos aukštąsias mokyklas pasieks per 10 darbo dienų nuo sutarties pasirašymo datos. Sutarčių pasirašymo grafikas jau skelbiamas Fondo tinklalapyje www.vsf.lt.  

Atvykdamas pasirašyti sutartį tiek į banką, tiek į Valstybinį studijų fondą studentas privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jei negali kreiptis pats studentas, tai gali padaryti ir jo įgaliotas asmuo, pateikęs teisės aktų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą.