„Cisco“ paskelbė apie investicijas į daiktų internetą

Spalio 29 dieną Barselonoje prasidėjusiame Pasauliniame daiktų interneto forume  „Cisco“ anonsavo iniciatyvą „Internet of Things Initiative“, palaikančią daiktų interneto inovacijų plėtrą. Kompanija žada padėti startuoliams, su jais bendradarbiauti technologijų ir tyrimų universitetuose srityje. Pradiniame etape pagrindinis dėmesys bus skiriamas informacinio saugumo klausimams, davikliams, analizei realiuoju laiku ir programoms.

Be to, „Cisco“ paskelbė informaciją apie savo naują verslo padalinį „Internet of Things Group“, kurį sudaro kelios specialistų, dirbančių susijusiose srityse, grupės. Jų uždavinys – plėtoti esamus ir kurti naujus sprendimus, kaip sujungti įvairius duomenų, mašinų ir žmonių šaltinius. Šis padalinys sutelks dėmesį į pramonės sprendimų, gebančių prijungti anksčiau neprijungtus tinklo daviklius, įrenginius ir fizinius objektus, kūrimą. Visai tai padarytų įmanomą daiktų internetą.  

„Cisco“ viceprezidento Maciej Kranzo vadovaujamas padalinys „Internet of Things Group“ pratęs „Cisco“ tinklo sprendimų, derinančių korporatyvinę komutaciją ir maršrutizaciją, lauko sprendimus, fizinio saugumo sistemas, integruotus tinklus, kūrimą. Sprendimai bus taikomi įvairiose srityse: pramonės, naftos gavybos, kasybos, gynybos, transporto, išmaniųjų miestų statybos, energetikos ir t. t.