Lietuvių sėkmės istorijos - visos šalies įvertinimas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė prizus „Globalios Lietuvos apdovanojimų" nugalėtojams. Apdovanojimams buvo nominuoti 43 asmenys iš 13 pasaulio šalių, Lietuvą garsinantys kultūros, sporto, mokslo ir verslo srityse.

„Jūsų darbai kuria veržlios, modernios ir stiprios Lietuvos įvaizdį, įkvepia mus tikėti savo šalimi ir stengtis dėl jos ateities. Esate puikus pavyzdys, kiek daug galima pasiekti, jeigu turi tikslą, tiki savo jėgomis ir stengiesi savo valstybės vardan", - sakė Lietuvos Prezidentė.

Pasak Prezidentės, globalūs ryšiai, pasaulio lietuvių susibūrimai gali sukurti konkurencinį pranašumą ir papildomą pridėtinę vertę visai Lietuvai. Valstybės vadovė pabrėžė, kad šių žmonių sėkmės istorijos - tai Lietuvos įvertinimas visame pasaulyje.

„Globalios Lietuvos apdovanojimai“ įteikti už eksporto skatinimą, tarptautinių naujovių diegimą, jaunimo lyderystės skatinimą, investicijų pritraukimą, patirties sklaidą ir Lietuvos vardo garsinimą visame pasaulyje. Speciali nominacija įsteigta Lietuvos draugams.

Antrus metus vykstančiuose „Globalios Lietuvos apdovanojimuose“ šiemet įteikti devyni prizai. Nugalėtojais pripažinti verslininkė Angelė Kavak, JAV lietuvė Cynthia Pasky, puslaidininkių lazerių laboratoriją Lietuvoje atidarę broliai Augustinas, Dominykas ir Kristijonas Vizbaros, akordeonistas Martynas Levickis, švedų vertėjas, publicistas ir filmų kūrėjas Jonas Ohmanas, olimpinė plaukimo čempionė Rūta Meilutytė, medikas Josefas Pressas ir agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė Milda Dargužaitė. Už viso gyvenimo nuopelnus apdovanotas kardinolas Audrys Juozas Bačkis.