V. Vasiliauskas Prancūzijos centrinio banko vadovui ir žiniasklaidai pristatys pasirengimą euro įvedimui Lietuvoje

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas antradienį Paryžiuje susitinka su Prancūzijos centrinio banko pirmininku Christianu Noyeriu ir ekonomikos centrų bei žiniasklaidos atstovais, kuriems pateiks naujausią informaciją apie Lietuvos ekonomiką ir šalies pasirengimą įsivesti eurą.

„Jau po kelių mėnesių euro zonos šalys turės apsispręsti – kviesti Lietuvą į savo komandą ar pasiūlyti dar palūkėti. Manome, kad tokiam sprendimui svarbi visapusė ir detali informacija apie šalies ekonomikos raidą, jos tvarumą ir pasirengimą įsivesti eurą. Būtent todėl siekiame, kad šalių, kurioms teks spręsti dėl Lietuvos narystės euro zonoje, vadovai ir piliečiai gautų tikslią informaciją iš pirminio šaltinio“, – sako V. Vasiliauskas.

Numatyti susitikimai su Prancūzijos valdžios institucijų, žiniasklaidos, ekonomikos centrų atstovais rodo, kad susidomėjimas Lietuva yra didelis.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas šį pusmetį planuoja seriją susitikimą su kitų euro zonos šalių centrinių bankų vadovais ir ekonomistais, su kuriais aptars euro įvedimo Lietuvoje perspektyvas.

Šį mėnesį V. Vasiliauskas jau susitiko su Austrijos centrinio banko vadovu Ewaldu Novotny ir pristatė šalies ekonomikos raidą ir perspektyvas Lietuvai skirtoje apskritojo stalo diskusijoje.