„Penki kontinentai“ parodoje „Supernamai 2014“ kvies gyventi taupiau ir patogiau

Įpusėjus pavasariui, pats laikas įpūsti namams naujų idėjų. O pasisemti jų bus galima balandžio 10–13 dienomis sostinės „Siemens“ arenoje vyksiančioje pirmojoje statybos ir interjero parodoje „Supernamai 2014“. Pažangių technologinių sprendimų, padedančių gyventi ekonomiškai ir patogiai, parodoje pasiūlys ir įmonių grupė „Penki kontinentai“. Ji lankytojams pristatys „protingo“ namo (angl. Smart House) sprendimus ir pakvies susipažinti su Vilniaus centre plėtojamu projektu „Loft Town“, kuriame jau įdiegti šie išmanūs sprendimai.

Kaip teigia „Penkių kontinentų“ intelektinių pastatų specialistas Vaidas Janulis, „Smart House“ – tai ekonomiškumo ir komforto derinys. „Įsidiegę „protingo“ namo sistemą, namuose visada jausitės saugiai ir patogiai. „Smart House“ stebi visus procesus, vykstančius namuose, kontroliuoja apšvietimą, reguliuoja šildymą, vėdinimą, todėl namuose niekada nebus per šalta ar per karšta, o išvykę atostogauti niekada nepaliksite įjungtų šviesų ar neužsukto dujų čiaupo. Ekspertai suskaičiavo, kad įdiegta „protingo“ namo sistema sutaupo iki 50 proc. šildymo, 40 proc. vėdinimo, 60 proc. apšvietimo išlaidų“, – aiškina V. Janulis.

Prie „Smart House“ prijungti vandens ir šilumos skaitikliai gyventojams teikia detalią informaciją apie sąnaudas, o automatinė apskaitos sistema „Smart Metering“ fiksuoja visus rodmenis ir leidžia peržiūrėti bei apmokėti sugeneruotą sąskaitą. Be to, kompiuterio ar mobiliojo įrenginio ekrane gyventojai gali matyti, kokia dalis užsibrėžto išteklių kiekio šį mėnesį jau sunaudota, gauti perspėjimą, jei sunaudota daugiau resursų, nei suplanuota. 

„Protingo“ būsto gyventojai namuose jaučiasi ne tik patogiai, bet ir saugiai. Tiek pastato, tiek aplink jį esančios teritorijos, būsto gyventojų ir jame esančio turto apsaugą užtikrina Vokietijos kompanijos „Mobotix“ kameros. Didelės raiškos kokybe ir plačiu kampu vaizdą filmuojančių kamerų galimybes „Smart House“ specialistai taip pat demonstruos parodos lankytojams.

Dar vienas projektas, su kuriuo kvies susipažinti „Penkių kontinentų“ atstovai, – sostinės centre kylantis loftų miestas „Loft Town“, kurio gyventojai jau naudojasi daugiabučiams pritaikyta išmaniąja sistema ir visais jos teikiamais privalumais – komfortu, ekonomiškumu, saugumu. Tai didžiausias loftų projektas Lietuvoje – beveik 30 tūkst. kv. m plote įrengti butai, studijos, kūrybai ir darbui skirtos patalpos. Mažaaukštė statyba, uždari apželdinti kiemai, patogus susisiekimas ir ranka pasiekiamas senamiestis, spartusis internetas, kuriuo „Loft Town“ gyventojai pirmus metus gali naudotis nemokamai, taupyti padedanti „Smart House“ apskaitos sistema – visa tai kitokio gyvenimo mieste privalumai, kuriuos jau įvertino pirmieji loftų miesto naujakuriai.

Parodos „Supernamai 2014“ organizatoriai žada, kad ji bus kitokia nei įprasta. Renginys įtrauks visus lankytojus – jie vienoje vietoje galės rasti ne tik būsto srities naujienų, produktų ir medžiagų, bet ir su visa šeima gerai praleisti laiką šurmuliuojančioje amatininkų mugėje bei šeimai skirtuose dienos renginiuose.