ES mokslo ministrai Atėnuose aptars Europos inovacijų aktualijas

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis gegužės 12–13 d. dalyvauja Atėnuose vykstančiame neformaliame Europos Sąjungos Konkurencingumo tarybos susitikime, kurio metu Europos šalių mokslo ministrai diskutuos, kaip moksliniai tyrimai gali kelti Europos konkurencingumą. Lietuvos švietimo ir mokslo ministras pabrėžia inovacijų ir mokslinių tyrimų svarbą strateginiams ES tikslams.

ES mokslo ministrų susitikimo metu bus aptariamos Europos inovacijų partnerystės. Kaip akcentuoja D. Pavalkis, naujos Europos inovacijų partnerystės turėtų kurti aiškiai matomą pridėtinę vertę ir stimuliuoti inovacijas viešajame sektoriuje.

Europos inovacijų partnerystės pasiūlytos ES „Inovacijų sąjungos“ pavyzdinėje iniciatyvoje siekiant spartinti inovacijas, kurios padėtų spręsti didžiausius visuomenės uždavinius. Partnerysčių tikslas – šalinti Europos tyrimų ir inovacijų sistemoje egzistuojančias kliūtis kurti ir diegti į rinką naujas idėjas. Šiuo metu yra suformuotos 5 Europos inovacijų partnerystės, jų tematika apima aktyvų ir sveiką senėjimą, žemės ūkio našumą ir tvarumą, žaliavas, pažangius miestus ir gyvenvietes bei vandenį.

ES mokslo ministrai taip pat aptars Viduržiemio jūros regiono partnerystę mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje.