Premjeras susitiko su projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviais

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius priėmė buvusius projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvius, kurie su premjeru pasidalijo praktikos valstybės institucijose metu patirtais įspūdžiais ir įgyta patirtimi, diskutavo apie Lietuvos aukštojo mokslo sistemą ir kitus dabar jau studijuojantiems projekto dalyviams aktualius klausimus.

Diskutuojant apie motyvaciją dirbti viešajame sektoriuje, premjeras kvietė nebijoti prisiimti atsakomybės ir būti lyderiais. „Būkite lyderiais mokyklose, universitetuose ir gyvenime. Jiems tenka didžiausia atsakomybė, tačiau be kompetentingų ir pilietiškų žmonių valstybėje gerovės sukurti nepavyks“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Susitikime premjeras su 18-uoju gimtadieniu taip pat pasveikino Lietuvos moksleivių sąjungą, kuri kartu su partneriais kasmet Vyriausybės kanceliarijai padeda organizuoti projektą „Moksleiviai – į Vyriausybę“.

Projektas šiais metais vyks jau šeštą kartą. Jo metu 30 projekto dalyvių iš visos Lietuvos paskutinę vasaros savaitę praleis aktyviai dirbdami Vyriausybės kanceliarijoje, ministerijose bei joms pavaldžiose įstaigose. Dalyviai ne tik susipažins su institucijų veikla, dalyvaus susitikimuose ir posėdžiuose, bet ir iš arti pamatys premjero bei ministrų darbą. Projekto populiarumas kasmet auga, jo atrankoje dalyvauja vis daugiau aktyvių, visuomeniškų ir pilietiškų jaunuolių.