Kompanijos „Wincor Nixdorf“ ir „Diebold“ įsteigė kovos su sukčiavimu bankomatuose asociaciją

Aktyviai plečiantis pasaulinei bankomatų rinkai, daugėja ir nusikaltimų, susijusių su bankomatų apiplėšimais bei sukčiavimu. Kompanijos „Retail Banking Research“ skaičiavimais, 2018 metais bankomatų skaičius pasaulyje sieks 3,7 mln. Šie ir kiti veiksniai paskatino dvi pasaulines bankomatų gamybos lyderes – „Diebold“ ir „Wincor Nixdorf“ – susivienyti ir drauge spręsti bankomatų saugumo problemas.

Siekdamos efektyvių sprendimų, šios kompanijos įsteigė asociaciją, kuri visokeriopai tobulins bankomatų saugumo situaciją pasaulyje. Jos tikslas – surinkti ir pasidalyti informacija apie jau žinomus bei galimus nusikaltimų scenarijus, susijusius su bankomatais, ir operatyviai kurti atsakomąsias priemones.

Kompanijos „Diebold“ ir „Wincor Nixdorf“ taip pat ketina sukurti interaktyvią platformą, kurioje vyktų diskusijos aktualiomis bankomatų saugumo temomis. Be to, ketinama kurti bendrus techninius standartus, kurie galėtų prisidėti prie bankomatų apsaugos koordinavimo pasauliniu mastu.

Prisijungti prie asociacijos kviečiamos ne tik bankomatus gaminančios įmonės, bet ir įrangos tiekėjai, bankai, kitos finansų institucijos, informacinių technologijų bendrovės.