Ministerijos vadovai susitiko su projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvėmis

„Manau, ta karta, kuri dabar mokosi ar studijuoja, Lietuvai atneš gerovę“, – per susitikimą su projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvėmis Vygante Mizgeryte ir Luka Smalinskaite, šią savaitę dirbančiomis Švietimo ir mokslo ministerijoje, sakė ministras Dainius Pavalkis.

Mokinės, susitikusios su ministru ir viceministrais, jau aptarė bendrojo ugdymo, tarptautinių mokinių tyrimų temas, diskutavo ir, kaip prisipažino pačios merginos, buvo įtikintos matematikos egzamino reikalingumu. Ministras D. Pavalkis projekto dalyves supažindino su švietimo politikos prioritetais.

Vygantė ir Luka pasirinko dalyvauti šiame projekte, nes norėjo sužinoti ką nors jauna, pasižiūrėti, kaip „viskas atrodo iš vidaus“, patirti šio darbo specifiką. Kaip prisipažino Luka, iki šios dienos ji turėjusi nemažai priekaištų dėl švietimo politikos. Tačiau, kai pasikalbėjo su ministerijos vadovais, darbuotojais, sudalyvavo pasitarimuose, sužinojo sprendimų priežastis, savo nuomonę pakeitė.

Luka mokosi Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijoje, ateityje ketina studijuoti biotechnologijos krypties studijų programą. Vygantė, Klaipėdos r. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos absolventė, jau pirmakursė, šiemet ji studijuos Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.