Vilniuje bus atidaryti du sektoriniai profesinio mokymo centrai

Rugsėjo 4 d., ketvirtadienį, 12.30 val.Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre (Kalvarijų g. 159, Vilnius) bus atidaryti du nauji – inžinerinės pramonės ir energetikos – sektoriniai praktinio mokymo centrai. Atidaryme dalyvaus švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Inžinerinės pramonės sektorinis praktinio mokymo centras – kol kas vienintelis toks Lietuvoje. Centras įsikūręs dviejose rekonstruotose Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro patalpose, esančiose Kalvarijų g. ir Lakūnų g. Jis gausiai aprūpintas šiuolaikiškiausia metalo apdirbimo, programinio valdymo ir kitokia įranga.

Lakūnų gatvėje esančiose patalpose įkurta mechatronikos laboratorija su įvairia robototechnika ir kitokia modernia įranga.

Energetikos sektorinis profesinio mokymo centras įrengtas suremontuotuose Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro patalpose, kurios iki šiol nebuvo naudojamos. Dirbtuvėse įrengta moderni  atsinaujinančių energijos šaltinių ir apsauginės automatikos, elektros mašinų ir pavarų, termodinamikos ir vandentvarkos, šilumos ir kondicionavimo įranga. Mokiniai čia gali įgyti automatinių sistemų eksploatavimo mechatroniko ir energetinių sistemų elektroniko ir kitas šios srities specialybes.