Į posėdį buvo susirinkusi darbo grupė, rengsianti siūlymus dėl ugdymo kokybės

Rugsėjo 3 d. į posėdį Vyriausybėje buvo susirinkusi pirmoji darbo grupė, rengsianti siūlymus dėl ugdymo kokybės ir pedagogų darbo sąlygų gerinimo.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pakvietė valstybės institucijų ir socialinių partnerių – profesinių sąjungų – atstovus siekti aktyvaus dialogo sprendžiant visuomenei aktualius švietimo sistemos klausimus. Jis pabrėžė, kad darbo grupė padės rasti sprendimus, kurie tenkintų mokinius, jų tėvus, mokytojus bei profsąjungas ir kuriuos galėtų įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerija.

Darbo grupei vadovaujantis švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis posėdyje pristatė pagrindines darbo grupės temas, tarp kurių – mokytojų ir mokinių skaičiaus santykio sureguliavimo, socialinių, saugių darbo sąlygų mokytojams užtikrinimo, švietimo sistemos finansavimo ir jo modelio tobulinimo bei kiti klausimai.

Premjero potvarkiu sudarytoje darbo grupėje taip pat dirba Vyriausybės kanceliarijos, Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų, Švietimo ir mokslo ministerijų atstovai bei socialinių partnerių – profesinių sąjungų – vadovai.

Darbo grupė siūlymus dėl mokinių ugdymo kokybės, veiksmingumo, pedagogų socialinių sąlygų gerinimo ir bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkymo turės pateikti iki 2015 m. vasario 1 d.